14 ημέρες
Grousponline-Manessis Travel. Μη.τ.ε 0206E60000249

Περού - Βολιβία

Ένας καλά κρυμμένος θησαυρός … Μια χώρα με προγονικούς μύθους, θρύλους και χιλιάδων ετών ιστορίας, απολαμβάνει  11 ζώνες οικοσυστημάτων με τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό κλίματος.

Από τις ερήμους και τις οάσεις στις ακτές του Ειρηνικού, μέχρι τα πυκνά δάση του Αμαζονίου κατά μήκος των τροπικών Άνδεων (της μακρύτερης οροσειράς του πλανήτη) και από τα βαθύτερα φαράγγια του κόσμου, μέχρι την υψηλότερη πλεύσιμη λίμνη, το Περού, με έκταση μικρότερη του 1% του πλανήτη, καταφέρνει να φιλοξενεί το ένα έκτο όλων των ειδών του φυτικού κόσμου.  

Σπάνιες μουσικές παρελάσεις, προαιώνια και ανόθευτα ήθη και έθιμα, μυστηριώδεις σχηματισμοί, ενεργειακά κέντρα, τόποι ιεροί, μοναδικά μνημεία που άλλα επέζησαν ανέπαφα από τους Ισπανούς αποικιστές και άλλα αποτέλεσαν θεμέλια δικών τους κτισμάτων, ένα πολιτισμικό κράμα αυτοχθόνων πολιτισμών και αποικιοκρατικών δομών, μοναδικές γεύσεις και απίθανοι χρωματικοί συνδυασμοί, όλα σε αυτήν τη χώρα εκπλήσσουν ευχάριστα όλους τους επισκέπτες! 

Αποκλειστικά στο πρόγραμμά μας:

Επίσκεψη στο αποικιακό διαμάντι, την "Λευκή πόλη" Αρεκίπα

v Επίσκεψη στο βαθύτερο φαράγγι του κόσμου, το Κάνυον ντε Κόλκα

ΠΕΡΟΥ - ΒΟΛΙΒΙΑ

 

1η μέρα: Αθήνα - Λίμα

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για την πρωτεύουσα του Περού, τη Λίμα.

 

2η μέρα: Λίμα - Πουέρτο Μαλντονάδο, Ζούγκλα Αμαζονίου (Γ/Δ)

Πολύ πρωινή άφιξη στη Λίμα και άμεση ανταπόκριση για το πολύ γραφικό Πουέρτο Μαλντονάδο, που βρίσκεται στη συμβολή δύο παραποτάμων του Αμαζονίου, του Μάντρε ντε Ντίος και του Ταμποπάτα. Ακολουθεί πλεύση με κανό στον ποταμό Μάντρε ντε Ντίος μέχρι τον καταυλισμό μας. Φθάνοντας στην οικολογική μονάδα με τα μπανγκαλόου στο μέσο του Αμαζονίου, ο τοπικός ξεναγός της ζούγκλας, θα μας ενημερώσει για τις εκδρομές που μπορούμε να ακολουθήσουμε κατά τη διάρκεια της παραμονής μας και περιλαμβάνονται στο κόστος της διαμονής μας. Προτείνουμε να κάνετε μία σύντομη διαδρομή στην γύρω ζούγκλα και να ανακαλύψετε μερικά χρήσιμα βότανα. Γεύμα και δείπνο εντός του κεντρικού εστιατορίου. Χρόνος για χαλάρωση και ξεκούραση. Προσπαθήστε να ακολουθήσετε την απογευματινή βαρκάδα στον Αμαζόνιο κατά την ώρα της δύσης και να δείτε τους αλιγάτορες. 

 

3η μέρα: Πουέρτο Μαλντονάδο, Ζούγκλα Αμαζονίου (Π/Γ/Δ)

Το πρωί θα επισκεφθούμε τη λίμνη Σάντοβαλ, εκεί όπου εκβάλει ο ποταμός Ταμποπάτα. Έχοντας πρώτα εφοδιαστεί με γαλότσες, θα πλεύσουμε με ξύλινα κανό και θα γλιστρήσουμε σε μια πανέμορφη όχθη που μοιάζει με καθρέφτη, η οποία φιλοξενεί τις απειλούμενες υπό εξαφάνιση γιγάντιες βίδρες, τις κόκκινες μαϊμούδες, τους κοκκινολαίμηδες παπαγάλους, τις χελώνες με τον πλευρικό λαιμό και φυσικά τους αλιγάτορες. Επιστροφή στο lodge για γεύμα. Το απόγευμα θα περπατήσουμε στις αερογέφυρες-μονοπάτια του θόλου του δάσους (Inkaterra canopy walkway), ακολουθώντας τη διαδρομή "Ανακόντα", με αφετηρία τον ύψους 29 μέτρων πύργο. Το δίκτυο των γεφυρών που αιωρούνται πάνω από το έδαφος συνδέει 8 πλατφόρμες παρατήρησης, από τις οποίες θα απολαύσουμε "αφ΄ υψηλού" το τροπικό δάσος. Γεύμα και δείπνο εντός του εστιατορίου στη κεντρική μονάδα. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε παραδοσιακό τσάι στον απογευματινό μπουφέ!

4η μέρα: Πουέρτο Μαλντονάδο - Κούσκο, Ξενάγηση (Π)

Σήμερα το πρωί θα μεταβούμε με τα σκάφη στο κοντινό λιμάνι και από εκεί στο αεροδρόμιο για την πτήση μας στο γραφικό Κούσκο, την αρχαιότερη πρωτεύουσα της Αμερικής και θρησκευτικό κέντρο των Ίνκας (μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO). Άφιξη και ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την πλατεία των Όπλων με τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό από κόκκινο γρανίτη, καθώς και τον σημαντικότερο ναό των Ίνκας στο Κούσκο, τον ναό του Ήλιου (Κορικάντσα, Koricancha), πάνω στον οποίο οι Δομινικανοί έκτισαν τον ναό του Σάντο Ντομίνγκο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Κένκο (λαβύρινθο), το Ταμποματσάι, ένα μεγαλιθικό μνημείο με τις τρεις ιερές πηγές των Ίνκας, το κόκκινο φρούριο Πούκα Πουκάρα, καθώς και το φημισμένο φρούριο και θρησκευτικό χώρο του Σεξαϊουαμάν, διάσημο για την κοσμική του ενέργεια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

 

 

 

5η μέρα: Kούσκο - Ιερή κοιλάδα των Ίνκας - Πισάκ - Ογιανταϊτάμπο - Άγουας Καλιέντες/Mάτσου Πίκτσου (Π/Γ/Δ)

Παραδίνοντας την κύρια αποσκευή μας στον τοπικό μας συνεργάτη και έχοντας προβλέψει να κρατάμε ένα σακίδιο ο καθένας, αναχωρούμε σήμερα το πρωί για την Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας, περιοχή πλούσια σε νερό, καλλιέργειες και αλάτι. Στάση στην ινδιάνικη αγορά του Πισάκ, που έλκει χιλιάδες επισκέπτες και έμπορους με πολύχρωμες παραδοσιακές φορεσιές. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και συνεχίζουμε για την πολύ ενδιαφέρουσα αρχαιολογική περιοχή Ογιανταϊτάμπο, όπου θα θαυμάσουμε τον ναό του Ήλιου και θα επιβιβαστούμε στο τραίνο, που μέσα από την υπέροχη θέα των Περουβιανών Άνδεων θα μας οδηγήσει στο Άγουας Καλιέντες (τη νέα πόλη κάτω από το Μάτσου Πίκτσου). Τακτοποίηση σε πολύ κεντρικό ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Άγουας Καλιέντες/Mάτσου Πίκτσου - Κούσκο (Π/Γ)

Την καλύτερη ώρα της ημέρας, με τους λιγότερους επισκέπτες, θα επισκεφθούμε το μυστηριακό οχυρό του Mάτσου Πίκτσου στις Περουβιανές Άνδεις. Το διασημότερο αξιοθέατο της Νοτίου Αμερικής αποτέλεσε χώρο λατρείας, παρατηρητήριο αστεριών και εξοχική κατοικία του μεγαλύτερου αυτοκράτορα των Ίνκας, του Πατσακούτι. Κτισμένο στη ράχη ενός βουνού, πέραν της υπέροχης θέας που χαρίζει, η αρχαία ακρόπολη είναι γεμάτη πύργους, ιερά μνημεία, ναούς, σπίτια και ανάκτορα, τα οποία προσέφεραν πολύτιμες πληροφορίες για τη θρησκευτική και πολιτιστική ζωή των Ίνκας. Μετά το τέλος της ξενάγησης, θα επιστρέψουμε στο κέντρο της πόλης για ξεκούραση και γεύμα. Ακολουθεί απογευματινή επιστροφή με το θεματικό τραίνο των Άνδεων μέχρι τον σταθμό της Ουρουμπάμπα και από εκεί στο Κούσκο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην πολυσύχναστη πλατεία της πόλης.

7η μέρα: Κούσκο - Αρεκίπα (Π/Δ)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πρωινή πτήση για τη "Γη των Φαραγγιών" και συγκεκριμένα για το αποικιακό διαμάντι της χώρας, την Αρεκίπα. Η "Λευκή πόλη", κτισμένη από λευκή ηφαιστειακή πέτρα, έμαθε να ατενίζει τα χιονοσκέπαστα ηφαίστεια Μίστι, Τσατσάνι και Πίτσου Πίτσου και κατάφερε να επιβιώνει από τις "αλυσίδες φωτιάς". Το Μοναστήρι Σάντα Καταλίνα, η κεντρική πλατεία Πλάζα δε Άρμας και ο Καθεδρικός ναός είναι μερικά από τα σημεία ενδιαφέροντος που θα δούμε στο κέντρο της πόλης. Ακολουθεί επίσκεψη του μουσείου Σαντουάριος για να θαυμάσουμε την Χουανίτα, την "παρθένα των πάγων των Άνδεων", την πιο καλοδιατηρημένη γυναικεία μούμια του κόσμου, που θυσιάστηκε από τους Ίνκας το 1440. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο (εορταστικό για την 31/12). Διανυκτέρευση.  

8η μέρα: Αρεκίπα - Κόλκα/Κάνυον ντε Κόλκα (Π/Γ)

Σήμερα το πρωί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το τοπίο που χαρίζει το βαθύτερο φαράγγι του κόσμου, να μάθουμε για τις αναβαθμίδες - έργο των φυλών Καμπάνα και Κολάγκουα - και να γνωρίσουμε το μεγαλύτερο πουλί του κόσμου και ιερό σύμβολο των Ίνκας … τον περήφανο Κόνδορα των Άνδεων. Το πουλί αυτό αντιπροσωπεύει τη δύναμη, την ευφυΐα, την αγαλλίαση και την αποθέωση και θεωρείτο υπεύθυνο για τους καλούς και κακούς οιωνούς - για τους Ίνκας, καταφέρνει να σηκώνει με τη δύναμή του τον ήλιο πάνω από τα βουνά κάθε πρωί. Με άνοιγμα φτερών να φθάνει τα 3 μέτρα, απλά "γλιστρά" με 70 χιλιόμετρα την ώρα πάνω από τις ζεστές αέριες μάζες της περιοχής. Το τέλος του είναι και αυτό λαμπρό, αφού όταν αισθανθεί το γήρας βουτάει κατακόρυφα από το μεγαλύτερο ύψος της περιοχής με κλειστά φτερά και πόδια, προσδοκώντας έτσι τον νέο του κύκλο, την αναγέννηση του. Γεύμα κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της Κόλκα. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: Κόλκα/Κάνυον ντε Κόλκα - Πούνο (Π/Γ)

Πολύ νωρίς σήμερα το πρωί θα μεταβούμε στο σημείο "Διάβαση του Κόνδορος" (Cruz del Condor) για να αντικρίσουμε κόνδορες εν πτήση. Στη συνέχεια, μία υπέροχη διαδρομή θα μας οδηγήσει στην φολκλορική πρωτεύουσα της χώρας, το Πούνο. Κατά τη διαδρομή μας θα θαυμάσουμε την "Cordillera de los Andes", την όμορφη οροσειρά των Άνδεων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και μία βόλτα στην κεντρική πλατεία του Πούνο. Έχει προβλεφθεί lunch box (γεύμα σε κουτί) κατά τη διάρκεια μετάβασης στο Πούνο.

10η μέρα: Πούνο - Λίμνη Τιτικάκα/Νησιά Ούρος - Κόπα Καμπάνα - Νησί Ήλιου - Τιουανάκο - Ελ Άλτο - Λα Παζ (Π/Γ)

Σήμερα το πρωί θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μία κρουαζιέρα στην πανέμορφη λίμνη Tιτικάκα, που βρίσκεται σε υψόμετρο 3.814 μέτρων. Το πλοιάριο θα μας φέρει στα περίφημα "χειροποίητα" νησιά Oύρος (κατασκευασμένα από καλάμια”Tοτόρα”), που κατοικούνται από την ομώνυμη φυλή. Μετά την επίσκεψή μας θα αναχωρήσουμε για τη Βολιβία, με πρώτη μας στάση στην Κόπα Καμπάνα. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε την περίφημη εκκλησία της Παναγίας. Στη συνέχεια, η κρουαζιέρα μας στη λίμνη Τιτικάκα θα μας φέρει στο Νησί του Ήλιου, το λίκνο της αυτοκρατορίας των Ίνκας, αφού στο σημείο αυτό ο γενάρχης τους Μάνκο Καπάκ αναδύθηκε από την Τιτικάκα με διαταγή του θεού-ήλιου να ιδρύσει την αυτοκρατορία των Ίνκας. Επίσκεψη στον κήπο των Ίνκας και στο μουσείο και συνεχίζουμε για την αρχαία πόλη Τιουανάκο, μία από τις σημαντικότερες πόλεις και πρωτεύουσες των Ίνκας, που άκμασε μεταξύ 400 και 900 μ.Χ. Βρίσκεται σε υψόμετρο 3.000 μέτρων και θεωρείται ο τόπος όπου ο δημιουργός των πάντων θεός Βιρακότσα δημιούργησε τον θεό Ήλιο. Εκεί θα θαυμάσουμε την τοξωτή πύλη των Ίνκας, την "Πύλη του Ήλιου", με τρία μέτρα ύψος και τέσσερα πλάτος. Κατασκευάστηκε πριν από 1.500 χρόνια από τους κατοίκους του Τιουανάκο. Κατά τη διαδρομή μας προς την υψηλότερη πρωτεύουσα του κόσμου, τη Λα Παζ (δηλαδή Ειρήνη), θα σταματήσουμε στο Ελ Άλτο, γνωστό για το ύψους 7 μέτρων άγαλμα του Τσε Γκεβάρα που φιλοτέχνησε από μέρη παλιών αυτοκινήτων, ο Φέλιξ Ντουράν. Άφιξη στην Λα Παζ, που είναι κτισμένη σε μέσο υψόμετρο 3.500 μέτρων (3.200-3.800 μέτρα) και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Έχει προβλεφθεί lunch box (γεύμα σε κουτί) κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Διανυκτέρευση.

11η μέρα: Λα Παζ, Ξενάγηση, Κοιλάδα της Σελήνης (Π)

Η Λα Παζ και η γύρω περιοχή θα μας μεταφέρουν σε ένα μυστηριακό παρελθόν. Κάθε γωνιά και δρόμος της πόλης κρύβει καλά κρυμμένους θησαυρούς. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα γνωρίσουμε την προ-ισπανική, την παραδοσιακή, την αποικιακή και τη μοντέρνα περιοχή της πόλης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την αγορά των ινδιάνων και των μαγισσών-θεραπευτριών. Θα συνεχίσουμε για το παράξενο γεωλογικό φαινόμενο της Κοιλάδας της Σελήνης, ενώ από το ύψωμα Κίλι Κίλι θα έχουμε μία εκπληκτική θέα της πόλης και της γύρω περιοχής. Τέλος, με το τελεφερίκ, θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα πάνω από τη Λα Παζ.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

12η μέρα: Λα Παζ - Λίμα, Απογευματινή ξενάγηση πόλης  (Π)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πολύ πρωινή πτήση μας για τη Λίμα. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο για να πάρουμε το πρωινό μας και να ξεκουραστούμε, μέχρι το απόγευμα, που θα ξεκινήσει η ξενάγησή μας στην αποικιακή, αλλά και μοντέρνα πόλη της Λίμα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Προεδρικό Μέγαρο, τον Καθεδρικό ναό και το μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου με τη διάσημη βιβλιοθήκη και τις κατακόμβες του. Συνεχίζουμε για την ιστορική συνοικία Μπαράνκο, γνωστή για βραδινές μουσικές εξορμήσεις. Ακολουθεί η αριστοκρατική συνοικία Μιραφλόρες με το διάσημο πάρκο του Κένεντι να φιλοξενεί τους επίδοξους χορευτές στο κεντρικό μικρό αμφιθέατρό του, αλλά και τους ζωγράφους και τους μικροπωλητές να προσθέτουν το δικό τους χρώμα από το βόρειο τμήμα του πάρκου μέχρι το πάρκο της Αγάπης, δίπλα στον Ειρηνικό ωκεανό. Τελευταία μας στάση θα είναι στο Λαρκομάρ - ένα εκπληκτικό κέντρο, κτισμένο αμφιθεατρικά στον γκρεμό της πόλης, ένα σημείο υπέροχο για ρομαντικές φωτογραφίες με θέα το μωβ ηλιοβασίλεμα του Ειρηνικού. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να παραμείνουν και να επιστρέψουν μόνοι τους στο ξενοδοχείο, για να απολαύσουν έτσι ένα νόστιμο γεύμα με υπέροχη θέα. Διανυκτέρευση.

 

13η μέρα: Λίμα - Αθήνα (Π)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για την Αθήνα

 

14η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

 

Περιλαμβάνονται: •Αεροπορικά εισιτήρια διεθνών και εσωτερικών πτήσεων • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και lodge •10 γεύματα στο Μεγάλο Περού χωρίς Βολιβία, 11 γεύματα στο πρόγραμμα με Βολιβία και 6 γεύματα στο Μικρό πρόγραμμα του Περού (όπως αναγράφονται στις επικεφαλίδες κάθε ημέρας) •Μεταφορές, μετακινήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα •Αρχηγός/συνοδός του Γραφείου μας •Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί •Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

 

Δεν Περιλαμβάνονται: •Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων: € 890 •Τοπικοί φόροι, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά: € 110 (πληρώνονται μόνο τοπικά)

 

Σημειώσεις

  • Ενδεικτικό κόστος προαιρετικής πτήσης πάνω από τα γεωγλυφικά της Νάσκα: + € 190
  • Το ταξίδι πραγματοποιείται με ελάχιστη συμμετοχή 20 ατόμων.
  • Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (15 άτομα τουλάχιστον), το ταξίδι δεν ακυρώνεται - πραγματοποιείται με επιβάρυνση: € 220  
  • Η ροή του παραπάνω προγράμματος αφορά την Χριστουγεννιάτικη-Πρωτοχρονιάτικη αναχώρηση. Όλες οι άλλες αναχωρήσεις ξεκινούν από Λίμα και όχι από Πουέρτο Μαλντονάδο.
  • Σε περίπτωση πτήσεων εκτός της Air Europa (KLM - Air France), η άφιξη στη Λίμα είναι απογευματινή και η ξενάγηση της πόλης γίνεται την τελευταία μέρα του προγράμματος.
  • Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη έκβασή του.
στις τιμές υπάρχει επιπλέον φόρος €890
Αναχώρηση
Δώρο
Πτήση
Ξενοδοχείο
Δίκλινο
Μονόκλινο
Παιδικό
 

Ατομικό ταξίδι ή Κρουαζιέρα

Κερδίστε χρόνο...

 

Αν δεν επιθυμείτε συμμετοχή σε οργανωμένη αναχώρηση, σημειώστε τις λεπτομέρειες για το ατομικό ή το γαμήλιο ταξίδι σας, και εμείς θα βρούμε τη καλύτερη προσφορά στην ελληνική αγορά από όλους τους συνεργάτες μας, χωρίς να χρειάζεται να σπαταλάτε χρόνο στην έρευνα αγοράς για τη καλύτερη πρόταση. Και μη ξεχνάτε πως με τη κράτησή σας στη groupsonline κερδίζετε τη μεταφορά από το χώρο σας προς το αεροδρόμιο με πολυτελές όχημα της εταιρείας μας (Mercedes Vito 2017)