8 ημέρες
Grousponline-Manessis Travel. Μη.τ.ε 0206E60000249

Νεπάλ, Ινδία

Από τους πρόποδες του Έβερεστ μέχρι το Χρυσό Τρίγωνο των Ινδιών  

Κατμαντού, Δελχί, Αξαρντάμ, Ματούρα, Άγκρα, Φατεχπούρ Σικρί, Αμπανέρι, Τζαϊπούρ, Φρούριο Αμπέρ 

 

1η μέρα: Αθήνα - Κατμαντού

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα του Νεπάλ, το Κατμαντού, την μεγαλύτερη και την πιο ανεπτυγμένη πόλη της χώρας.

 

2η μέρα: Κατμαντού

Άφιξη στο Κατμαντού, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Κατμαντού, Ξενάγηση πόλης, Σουαγιαμπουνάθ, Πατάν

Νωρίς σήμερα το πρωί υπάρχει δυνατότητα για μια προαιρετική πτήση πάνω από το Έβερεστ. 

Το Κατμαντού βρίσκεται στην ομώνυμη Κοιλάδα, η οποία περιλαμβάνει δύο ακόμα σημαντικές πόλεις, τις Πατάν και Μπακταπούρ. Το παλιό παλάτι της πλατείας Ντάρμπαρ του Κατμαντού έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Βρίσκεται στο Μπασανταπούρ, εκεί που οδηγεί η οδός Ντάρμπαρ Μαργκ, ένας δρόμος με πολλά καταστήματα δίπλα στο Τάμελ, την κύρια τουριστική ζώνη της πόλης και κοντά στην Φρικ Στριτ - πόλο έλξης των χίπις κατά τη δεκαετία του ΄70. Μετά την περιήγησή μας θα αναχωρήσουμε για τον λόφο Σουαγιαμπουνάθ (Swayambhunath) με τον ομώνυμο ναό του - το σημείο απ΄ όπου ξεκίνησε το μεγαλείο και η δόξα του Κατμαντού. Γνωστός επίσης και ως "Ναός των Πιθήκων", έχει χαρακτηριστεί ως σφραγίδα της πίστης και της αρμονίας για αιώνες. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Πατάν, που βρίσκεται στη νότια πλευρά του ποταμού Μπαγκμάτι. Είναι η παλαιότερη από τις τρεις πόλεις της Κοιλάδας και μία από τις παλαιότερες γνωστές βουδιστικές πόλεις του κόσμου, λίκνο της τέχνης και της αρχιτεκτονικής της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί παρακολούθηση παραδοσιακού σόου συνοδεία τοπικού δείπνου. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Κατμαντού - Δελχί - Αξαρντάμ - Ματούρα - Άγκρα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ινδίας, το Δελχί. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για την Άγκρα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα κάνουμε μία στάση στη "νέα κατοικία του θεού" Αξαρντάμ. Ένας εντυπωσιακός ινδουιστικός τόπος αιώνιας αφοσίωσης και μία πνευματική πανεπιστημιούπολη αφιερωμένη στην αρμονία και τη μάθηση. Συνεχίζουμε για την γενέτειρα του Κρίσνα, τη Ματούρα, όπου θα επισκεφθούμε τον ομώνυμο ναό και θα καταλήξουμε στην Άγκρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Άγκρα, Ξενάγηση - Φατεχπούρ Σικρί - Αμπανέρι - Τζαϊπούρ

Κατά την πρωινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε το πιο διάσημο μνημείο όχι μόνο της πόλης, αλλά και ολόκληρης της χώρας, το περίφημο Ταζ Μαχάλ, καθώς και το Κόκκινο Φρούριο της Άγκρα, γεμάτο από παιχνιδιάρες μαϊμούδες. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την "Ροζ Πόλη", την Tζαϊπούρ. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα επισκεφθούμε αρχικά την Φατεχπούρ Σικρί ("Πόλη της Νίκης"), μια πόλη που εγκαταλείφθηκε 14 χρόνια μετά την ίδρυσή της το 1569 από τον αυτοκράτορα Άκμπαρ. Ακολουθεί στάση στο μικρό χωριό Αμπανέρι για να δούμε τον ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής ταμιευτήρα νερού (baori) με τα βαθμιαία μειούμενα σκαλοπάτια του. Συνεχίζουμε για Tζαϊπούρ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: Τζαϊπούρ, Ανάβαση στο φρούριο της Αμπέρ με ελέφαντες, Ξενάγηση πόλης, βόλτα με ποδηλατάμαξες (τελετή Αάρτι)

Η μέρα μας θα ξεκινήσει με επίσκεψη στο φρούριο της Αμπέρ, που μέχρι το 1728 αποτελούσε το διοικητήριο της επαρχίας. Βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο και η προσέγγισή του γίνεται στην πλάτη ελεφάντων! Η ξενάγησή μας θα συνεχιστεί στην ίδια την Τζαϊπούρ, όπου θα επισκεφθούμε το ανάκτορο και το αστεροσκοπείο Jandar Mandar και θα θαυμάσουμε την πρόσοψη του Χαβά Μαχάλ - ένα ασυνήθιστης αρχιτεκτονικής παλάτι με πολυάριθμα παραθυράκια, που κτίστηκε το 1799 προκειμένου οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας να μπορούν να παρακολουθούν την καθημερινή ζωή, χωρίς να γίνονται αντιληπτές. Η μέρα θα κλείσει με μία γραφική βόλτα με ποδηλατάμαξες στην τοπική αγορά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Προαιρετικά μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διάσημη τελετή Αάρτι στον ναό Birla. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

7η μέρα: Τζαϊπούρ - Δελχί, Ξενάγηση

Πρωινή αναχώρηση για το Δελχί. Ένας συνδυασμός επισκέψεων ανάμεσα στο Νέο και το Παλαιό Δελχί η σημερινή μας περιήγηση, για να γνωρίσουμε τις καλοσχεδιασμένες λεωφόρους του Νέου, αλλά και τη γοητεία των περασμένων χρόνων του Παλαιού, με τα μαρμάρινα παλάτια, τα τζαμιά και τα παζάρια, που έρχονται σαν μια σειρά εικόνων από ιστορίες μαχαραγιάδων. Περνώντας έξω από το Κόκκινο Φρούριο, θα δούμε το Μεγάλο Τζαμί (Τζαμά Μαστζίντ), θα επισκεφθούμε το απέριττο μνημείο αποτέφρωσης του Γκάντι (Ρατζ Γκατ), το ιστορικό παζάρι Chandni Chowk, το εντυπωσιακό μαυσωλείο του Μογγόλου αυτοκράτορα Χουμαγιούν, τον ναό Λάξμι Ναραγιάν, καθώς και το παλαιότερο ισλαμικό μνημείο της Ινδίας, τον μιναρέ Κουτούμπ (Qutub Minar). Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

8η μέρα: Δελχί - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο νωρίς το πρωί και πτήση για την Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη αυθημερόν.

 

Περιλαμβάνονται

● Αεροπορικά εισιτήρια μέσω ενδιάμεσου σταθμού με Oman Air ή Gulf Air ή Turkish ή Qatar ή Emirates
• Διαμονή σε  ξενοδοχεία 5*

• Ημιδιατροφή

• Μεταφορές, ξεναγήσεις εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα

• Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί

• Έμπειρος συνοδός από Ελλάδα

• Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν Περιλαμβάνονται

• Φόροι αεροδρομίων, ατομική ιατροφαρμακευτική ασφάλιση, είσοδοι: € 590

• Βίζα εισόδου στην Ινδία/Νεπάλ: περίπου € 120 - εκδίδεται ηλεκτρονικά από το γραφείο μας και απαιτούνται 5 εργάσιμες ημέρες

• Τοπικοί φόροι, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά (καταβάλλονται τοπικά στο Νεπάλ): € 90   

 

 Σημειώσεις

• Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη έκβασή του 

• Οι αναχωρήσεις εκτελούνται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων

• Απαραίτητο διαβατήριο με 6μηνη ισχύ

• Στις εορταστικές αναχωρήσεις υπάρχει υποχρεωτικό γκαλά εντός των ξενοδοχείων, με επιβάρυνση.  

στις τιμές υπάρχει επιπλέον φόρος €590
Αναχώρηση
Δώρο
Πτήση
Ξενοδοχείο
Δίκλινο
Μονόκλινο
Παιδικό
 

Ατομικό ταξίδι ή Κρουαζιέρα

Κερδίστε χρόνο...

 

Αν δεν επιθυμείτε συμμετοχή σε οργανωμένη αναχώρηση, σημειώστε τις λεπτομέρειες για το ατομικό ή το γαμήλιο ταξίδι σας, και εμείς θα βρούμε τη καλύτερη προσφορά στην ελληνική αγορά από όλους τους συνεργάτες μας, χωρίς να χρειάζεται να σπαταλάτε χρόνο στην έρευνα αγοράς για τη καλύτερη πρόταση. Και μη ξεχνάτε πως με τη κράτησή σας στη groupsonline κερδίζετε τη μεταφορά από το χώρο σας προς το αεροδρόμιο με πολυτελές όχημα της εταιρείας μας (Mercedes Vito 2017)