11 ημέρες
Grousponline-Cosmorama. Μη.τ.ε 0206Ε60000007801

Πανόραμα Αιθιοπίας

Γενικά

Μια περιοχή του πλανήτη με τουλάχιστον 3000 χρόνια ιστορία. Πολιτισμοί που άκμασαν και άφησαν υπέροχα μνημεία, όπως τα μοναστήρια στην λίμνη Τάνα και οι λαξευμένες στο βράχο εκκλησίες της Λαλιμπέλας. Κι ακόμα πιο πίσω στο χρόνο η Λούσυ, ο παλαιότερος γυναικείος σκελετός που βρέθηκε στη χώρα και τώρα εκτίθεται στο μουσείο της Αντίς Αμπέμπα. Όποια περιγραφή κι αν επιχειρήσει κανείς γι’ αυτή τη χώρα σίγουρα δεν μπορεί να φθάσει την ομορφιά του τοπίου, την αθωότητα των ματιών των παιδιών της και την ένταση των συναισθημάτων που προκαλούν στον επισκέπτη. Ένα ταξίδι που δεν πρέπει να χάσετε!

Παρατηρήσεις

Η Αιθιοπία είναι μία χώρα συγκλονιστική! Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε πως είναι μία χώρα με ελάχιστη τουριστική υποδομή. Τα καταλύματα είναι απλά χωρίς ιδιαίτερες ανέσεις ενώ και το φαγητό είναι επαρκές αλλά χωρίς ιδιαίτερη ποικιλία. Σε ότι αφορά το ταξίδι στο νότο ο σχεδιασμός του έγινε έτσι ώστε να επισκεφθείτε όσο περισσότερες φυλές γίνεται. Οι συνθήκες όμως απαιτούν ΥΨΗΛΗ ταξιδιωτική συνείδηση μια που υπάρχουν πολύωρες διαδρομές σε χωματόδρομους και σαβάνες καθώς και εντελώς υποτυπώδη καταλύματα. Ο τοπικός ξεναγός καθώς και ο Αρχηγός της Αποστολής από Ελλάδα είναι εμπειρότατοι και θα σας εξασφαλίσουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ.

Για όσους το επιθυμούν, μπορεί να γίνει 2ημερη επέκταση στη Ντίρε Ντάουα & στο Χαράρ με Αγγλόφωνο ξεναγό. Η επιβάρυνση θα είναι 650€ κατ άτομο σε δίκλινο και 790 € σε μονόκλινο

Απαραίτητα

  • Απαραίτητο το διαβατήριο σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Συνιστούμε χάπια για τη Μαλάρια για την Νότια Αιθιοπία
  • Η βίζα της Αιθιοπίας δίνεται κατά την άφιξη. Να έχετε μαζί σας 1 έγχρωμη πρόσφατη φωτογραφία διαβατηρίου.

 

Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1η: Αθήνα – Αντίς Αμπέμπα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, την Αντίς Αμπέμπα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη τα ξημερώματα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και εγκατάσταση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 2η: Αντίς Αμπέμπα

Σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην πρωτεύουσα. Ξεκινάμε λοιπόν την ξενάγηση της πόλης, η οποία μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει το Εθνικό μουσείο με τα προϊστορικά ευρήματα και τα λαογραφικά εκθέματα, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Γαβριήλ, την εκκλησία του της Αγίας Τριάδας, με το παρεκκλήσι του Φρουμέντιου, τα κτίρια του Πανεπιστημίου και φυσικά τις κεντρικές οδικές αρτηρίες με τα διοικητικά μέγαρα. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές της Αφρικής, το δαιδαλώδες «Μερκάτο». Τέλος η μέρα μας θα κλείσει με την ανάβασή μας στο όρος Εντότο για μια πανοραμική εικόνα της Αιθιοπικής πρωτεύουσας.

 

Ημέρα 3η: Αντίς Αμπέμπα - Αξούμ

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το ιστορικό Αξούμ, έδρα του περίφημου Βασιλείου της Αξωμής που για έντεκα αιώνες αποτέλεσε έδρα ισχυρότατων βασιλέων που επέκτειναν τα εδάφη τους μέχρι την Ασιατική Ήπειρο. Η ολοήμερη ξενάγηση της πόλης θα ξεκινήσει από τους περίφημους οβελίσκους που στέκονται εκεί για 2.000 χρόνια, ο μεγαλύτερος εκ των οποίων επεστράφη στην Αιθιοπία από τους Ιταλούς μόλις λίγα χρόνια πριν. Το αποκορύφωμα όμως θα είναι η επίσκεψη στην εκκλησία της Παρθένου όπου φυλάσσεται η Κιβωτός της Διαθήκης η οποία αποτελεί ύψιστο σκεύος του Μονοφυσιτικού Χριστιανισμού. Τέλος η μέρα μας θα κλείσει με την επίσκεψη στο παλάτι της Βασίλισσας του Σαβά.

 

 

Ημέρα 4η: Αξούμ - Λαλιμπέλα

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Λαλιμπέλα που αποτελεί ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα του ταξιδιού μας. Μετά την εγκατάσταση στο ξενοδοχείο ακολουθεί ξενάγηση στην εκκλησία της Τζενέτ – Μαριάμ. Το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε γειτονιές και σπίτια γνωρίζοντας από κοντά τον καθημερινό τρόπο ζωής των Αιθιόπων.

 

Ημέρα 5η: Λαλιμπέλα

Μετά το πρωινό ακολουθεί ολοήμερη ξενάγηση στις έντεκα μονολιθικές εκκλησίες της πόλης με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και το απαράμιλλο ύφος. Λαξεμένες σε συμπαγείς υπόγειους βράχους με ξεχωριστή αγιογραφία και διάκοσμο αποτελούν τον κύριο Προσκυνηματικό χώρο των Αιθιόπων που ταξιδεύουν από τα πέρατα της επικράτειας για να τις θαυμάσουν. Συνδέονται μεταξύ τους με στενούς διαδρόμους και σήραγγες σκαμμένες σε πέτρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 6η: Λαλιμπέλα - Γκοντάρ

Σήμερα αναχωρούμε οδικώς για τη μεσαιωνική πρωτεύουσα της χώρας το Γκοντάρ, πόλη που ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Φασιλίδα σε μεγάλο υψόμετρο. Άφιξη το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 Ημέρα 7η: Γκοντάρ

Στην σημερινή μας ξενάγηση επισκεπτόμαστε το καλοδιατηρημένο κάστρο του Φασιλίδα με τις αίθουσες υποδοχής και τη βιβλιοθήκη ενώ ολοκληρώνουμε την γνωριμία μας με το Γκοντάρ με επίσκεψη στην εκκλησία Ντεμπρέ Μπεχράν Σελασιέ με τον εκπληκτικό διάκοσμο και την οροφή στην οποία αναπαρίστανται εκατοντάδες πρόσωπα αγγέλων με διαφορετική έκφραση.

 

Ημέρα 8η: Γκοντάρ (βουνά Σιμιέν)

Σήμερα θα πραγματοποιήσουμε μια εκδρομή στα βουνά Σιμιέν και στο ομώνυμο εθνικό πάρκο που θα χαρούμε τα υπέροχα τοπία με τους βραχώδεις σχηματισμούς του. Θα μας γοητεύσουν οι τοπικοί μπαμπουίνοι και η χλωρίδα της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 9η: Γκοντάρ – Μπαχάρ Νταρ (Λίμνη Τάνα)

Μετά το πρωινό αναχώρηση οδικώς για το καταπράσινο Μπαχάρ Ντάρ. Χτισμένο στις όχθες της μεγαλύτερης λίμνης της χώρας, Τάνα είναι μια ευχάριστη πόλη με καλοσχεδιασμένους δρόμους και έντονη εμπορική κίνηση. Αφού περιηγηθούμε στην πόλη θα συνεχίσουμε για το παλάτι του  πρώην Αυτοκράτορα της Αιθιοπίας Χαιλά Σελασσιέ (εφόσον είναι επισκέψιμο) από όπου θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα της πόλης. Η απογευματινή μας βαρκάδα στην λίμνη των 6.000 τ.χλμ. θα μας συναρπάσει όσο και η επίσκεψή μας στην εκκλησία Mete Maryam με τις καταπληκτικές τοιχογραφίες.

 

Ημέρα 10η: Μπαχάρ Νταρ- Αντίς Αμπέμπα

Πρωινή εξόρμηση στο Μπλε Νείλο και στους καταρράκτες Τισισάτ. Η ποσότητα των νερών του ποταμού ανάλογα με την εποχή μπορεί να αυξομειώνεται όμως η δραματικότητα του τοπίου και η γραφικότητα των χωριών που είναι χτισμένα στις όχθες του μας αποζημιώνουν. Στη  συνέχεια απογευματινή πτήση για την γνώριμη πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και τακτοποίηση/ διανυκτέρευση στο INTERCONTINENTAL μέχρι τα ξημερώματα.

 

Ημέρα 11η: Αντίς Αμπέμπα - Αθήνα

Τα ξημερώματα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 


Παρατηρήσεις:

  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.
  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση).
  • Διαμονή: Ξενοδοχεία 5* στην Αντις Αμπέμπα και τα καλύτερα διαθέσιμα στις υπόλοιπες πόλεις (3* & 4*).
  • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Είσοδοι σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη.
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φιλοδωρήματα.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Τοπικός έμπειρος ξεναγός για όλο το ταξίδι.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

Δεν περιλαμβάνονται:
 

  • Βίζα εισόδου στη χώρα (50 USD) που εκδίδεται με την άφιξη στη χώρα (απαιτούνται 2 φωτογραφίες)
  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
στις τιμές υπάρχει επιπλέον φόρος €690
Αναχώρηση
Δώρο
Πτήση
Ξενοδοχείο
Δίκλινο
Μονόκλινο
Παιδικό
 

Ατομικό ταξίδι ή Κρουαζιέρα

Κερδίστε χρόνο...

 

Αν δεν επιθυμείτε συμμετοχή σε οργανωμένη αναχώρηση, σημειώστε τις λεπτομέρειες για το ατομικό ή το γαμήλιο ταξίδι σας, και εμείς θα βρούμε τη καλύτερη προσφορά στην ελληνική αγορά από όλους τους συνεργάτες μας, χωρίς να χρειάζεται να σπαταλάτε χρόνο στην έρευνα αγοράς για τη καλύτερη πρόταση. Και μη ξεχνάτε πως με τη κράτησή σας στη groupsonline κερδίζετε τη μεταφορά από το χώρο σας προς το αεροδρόμιο με πολυτελές όχημα της εταιρείας μας (Mercedes Vito 2017)