17 ημέρες
Grousponline-Cosmorama. Μη.τ.ε 0206Ε60000007801

Μποτσουάνα, Ναμίμπια

Γενικά

Η «άλλη» Αφρική, η Μαύρη Ήπειρος που ακόμη μένει πιστή στον αρχέγονο ρυθμό και την πρωτόγονη αίσθησή της. Το συγκεκριμένο ταξίδι που προτείνουμε είναι άλλη μία πρωτοποριακή διοργάνωση από το COSMORAMA. Μποτσουάνα και Ναμίμπια! Δύο χώρες που κυριολεκτικά χτενίζουμε απ’ άκρη σ’ άκρη με ένα πρόγραμμα πλούσιο και αληθινά «ζουμερό» γεμάτο ταξιδιωτικές εμπειρίες που θα σας μείνουν αξέχαστες. Το Εσωτερικό Δέλτα του Οκαβάνγκο, η Έρημος Καλαχάρι, το Σκέλετον Κόουστ, η Έρημος Ναμίμπ και η Νταμάραλαντ σας αναμένουν για ν’ απογειώσουν τις εντυπώσεις σας με τον άσπιλο πρωτογονισμό και την αφρικανική τους αυθεντικότητα, ακριβώς όπως τα θέλησε η Μητέρα Φύση.

Ιδιαιτερότητες Ταξιδιού:

  • Προαιρετικό το εμβόλιο του κίτρινου πυρετού και η αγωγή για ελονοσία. Οι ταμπλέτες διάρροιας ίσως σας φανούν χρήσιμες στην πορεία του ταξιδιού.
  • Το ταξίδι είναι από τη φύση του πρωτοποριακό. Μερικές από τις επισκεπτόμενες χώρες μόλις πρόσφατα άρχισαν να ανοίγονται στον οργανωμένο τουρισμό ενώ άλλες έχουν αναπτύξει μία υποτυπώδη τουριστική υποδομή στα πλαίσια ενός συντηρητικού «οικο-τουρισμού». Ως εκ τούτου, παρακαλείσθε όπως επιδείξετε την μέγιστη ταξιδιωτική σας κατανόηση.

Απαραίτητα

  • -- Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα.
  • -- Πρόσφατη(ες) έγχρωμη(ες) φωτογραφία(ες) διαστάσεων διαβατηρίου που θα προσκομίσετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιούΤέσσερις (4) φωτογραφίες.

Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1η (17/07): Αθήνα - Γιοχάνεσμπουργκ - Βίντχοκ

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Γιοχάνεσμπουργκ στη Νότιο Αφρική κι από εκεί με ανταπόκριση για τη Ναμίμπια, την πιο αρχέγονη χώρα της αφρικανικής ηπείρου που γεωλογικά ανήκει στη …Νότια Αμερική! Από αυτή αποσπάστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια, όταν η Πανγαία ήταν η μοναδική ήπειρος του πλανήτη μας και επικολλήθηκε στην Αφρικανική Ήπειρο.

Ημέρα 2η (18/07): Βίντχοκ

Άφιξη το μεσημέρι στο Βίντχεκ. Κατά τη διάρκεια της απογευματινής μας ξενάγησης θα περιηγηθούμε στην πόλη με τα παλιά γερμανικά μέγαρα και θα απολαύσουμε τον κεντρικό της πεζόδρομο με τα όμορφα καταστήματα και τους μικροπωλητές και θα φωτογραφήσουμε τους δώδεκα αληθινούς μετεωρίτες στην πλατεία Δικαστηρίου.

Ημέρα 3η (19/07): Βίντχοκ – Σοσουλβέϊ

Πρώτη συγκλονιστική εμπειρία του ταξιδιού μας η πτήση μας από το Βίντχοκ στο Σοσουλβέι.
Θα διανύσουμε μια από τις πιο συναρπαστικές εναέριες διαδρομές που έχει να επιδείξει η χώρα, πετώντας πάνω από το Εθνικό Πάρκο Νάουκλουφτ – Ναμίμπ. Η μέρα μας θα κλείσει θεαματικά απολαμβάνοντας το υπερθέαμα του ηλιοβασιλέματος που προσδίδει το μοναδικό ερυθρό χρώμα στους διασημότερους αμμόλοφους του πλανήτη.

Ημέρα 4η (20/07): Σοσουλβέι

Ολόκληρη η μέρα είναι αφιερωμένη στην παλαιότερη έρημο του πλανήτη!!! Εμείς με την ανατολή θα βρισκόμαστε στην είσοδο του Πάρκου, θα απολαύσουμε περπάτημα στους κοκκινωπούς αμμόλοφους και θα φωτογραφήσουμε τις σιλουέτες των «νεκρών» δέντρων της περιοχής.

Ημέρα 5η (21/07): Σοσουλβέι - Σβάκοπμουντ

Καμία περιγραφή δεν μπορεί να αποτυπώσει στο χαρτί τις εικόνες της σημερινής μέρας. Αμμόλοφοι και θάλασσα σε ένα παιχνίδι κυριαρχίας θα μας εντυπωσιάσουν καθώς θα πετάμε με ελαφρύ αεροσκάφος πάνω από τις δυτικές ακτές, το Σάντουιτς Χάρμπορ, το Σκέλετον Κοστ και το Βάλβις Μπέι. Φτάνοντας στο Σβάκοπμουντ, θ’ αφιερώσουμε το υπόλοιπο της μέρας μας στην γνωριμία με το χαρακτηριστικό αυτό αποικιακό αστικό κέντρο με την ιδιαίτερη γερμανική ιδιοσυγκρασία.

Ημέρα 6η (22/07): Σβάκοπμουντ (Βάλβις Μπέι)

Η σημερινή μας μέρα περιλαμβάνει κρουαζιέρα με καταμαράν ανοιχτά του Βάλβις Μπέι όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε αποικίες από αναρίθμητες γουνοφόρες φώκιες και δελφίνια και να απολαύσουμε ένα θαυμάσιο γεύμα θαλασσινών εν πλω!

Ημέρα 7η (23/07): Σβάκοπμουντ – Νταμάραλαντ

Σήμερα ξεκινάμε οδικώς για το βορρά διασχίζοντας ατέλειωτα τοπία λάβας! 280 εκατομμύρια χρόνια γεωλογικής ιστορίας ξετυλίγονται μπροστά μας σε ένα τοπίο απόκοσμο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο πάνω στη γη. Κομμάτια γρανίτη εναλλάσσονται με απολιθωμένα δέντρα και ακακίες στις ξερές όχθες των χειμάρρων. Το απόγευμα θα μας βρει στην περιοχή της Νταμάραλαντ που θα μας φιλοξενήσει απόψε.

Ημέρα 8η (24/07): Νταμάραλαντ – Χίμπα – Εθνικό Πάρκο Ετόσα

Η περιοχή που θα διασχίσουμε σήμερα αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο για την ημινομαδική φυλή των Χίμπα, που ζουν ακόμη σύμφωνα με τις πατροπαράδοτες κληρονομημένες τους συνήθειες, ανέγγιχτοι από το πέρασμα του χρόνου και ασχολούνται με την κτηνοτροφία. Γυναίκες και άνδρες, λυγερόκορμοι και το ίδιο εντυπωσιακοί. Κυκλοφορούν ημίγυμνοι, με κατσικίσια δέρματα τυλιγμένα γύρω από τη μέση τους και περίτεχνες κομμώσεις. Ιδιαίτερα φιλάρεσκοι στολίζουν το περήφανο κορμί τους με καλαίσθητες συνθέσεις χαντρών, κογχυλιών, δερμάτων, χαλκού, σιδήρου κι ελεφαντόδοντο. Τελικός μας προορισμός η περιοχή της Ετόσα.

Ημέρα 9η (25/07): Εθνικό Πάρκο Ετόσα

Ολόκληρη η μέρα μας είναι αφιερωμένη στο Εθνικό Πάρκο Ετόσα, ένας από τους σημαντικότερους τόπους συνάθροισης άγριων ζώων της Νοτίου Αφρικής. Ελέφαντες, ρινόκεροι, καμηλοπαρδάλεις, αντιλόπες διαφόρων ειδών, ζέβρες αλλά και λιοντάρια αποτελούν συνηθισμένο θέαμα για τους επισκέπτες του πάρκου.

Ημέρα 10η (26/07): Εθνικό Πάρκο Ετόσα – Ρούντου

Η περιοχή που θα διασχίσουμε σήμερα με τελικό προορισμό την πόλη Ρούντου θα μας χαρίσει μοναδικές εικόνες της υπαίθρου πλούσιες σε φωτογραφικά ινσταντανέ. Λίγο πριν το απόγευμα θα μας υποδεχτεί το Ρούντου η μεγαλύτερη πόλη στην είσοδο του Καπρίβι Στριπ.

Ημέρα 11η (27/07): Ρούντου – Εθνικό Πάρκο Τσόμπε (Μποτσουάνα)

Πρωινή αναχώρηση για το κράτος της Μποτσουάνα. Η χώρα έχει έκταση 600.370 τ.χλμ. και είναι σε μεγάλο βαθμό επίπεδη και μέχρι το 70% καλύπτεται από την έρημο Καλαχάρι. Η οικονομία της χώρας είναι στενά συνδεδεμένη με την οικονομία της Νότιας Αφρικής και σε αυτήν κυριαρχούν τα ορυκτά (κυρίως διαμάντια), ο τουρισμός και η κτηνοτροφία. Έλεγχος διαβατηρίων και αναχώρηση για το εθνικό πάρκο Chobe. Ακολουθεί ένα υπέροχο απογευματινό σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Chobe που φημίζεται για την ποικιλία αλλά και τους μεγάλους πληθυσμούς άγριων ζώων που φιλοξενεί.

Ημέρα 12η (28/07): Εθνικό Πάρκο Τσόμπε – Δέλτα Οκαβάνγκο

Μεγάλο κομμάτι της σημερινής μέρας είναι αφιερωμένο στη διάσχιση της Μποτσουάνας, το «απόκρυφο μπριγιάν της Αφρικανικής ηπείρου». Θα εκπλαγούμε όταν μάθουμε πως στην καρδιά της ερήμου απαντάται το μεγαλύτερο «εσωτερικό» Δέλτα του πλανήτη! Την ύπαρξή του τη χρωστάει σε ένα τρανταχτό αίνιγμα της Μητέρας Φύσης, που ακούει στο μαγικό όνομα του Οκαβάνγκο. Τρίτος κατά σειρά σε μέγεθος της νότιας Αφρικής -μετά τον Ζαμβέζη και τον Μοζαμβίκη- ο «ποταμός που ποτέ δεν βρίσκει τη θάλασσα», πηγάζει στα κεντρικά υψίπεδα της Αγκόλα, όπου δέχεται την επουράνια ευλογία δυνατών βροχοπτώσεων. Ρέοντας με νοτιοανατολική κατεύθυνση και διασχίζοντας τη Λωρίδα του Καπρίβι, ύστερα από πορεία έξι ολόκληρων μηνών, η ζωοδοτική αυτή «αρτηρία» εισέρχεται στην Μποτσουάνα, ως υπόσχεση ανακουφιστική στην καθολική ξηρασία ενός ατέρμονου χειμώνα που διαρκεί σχεδόν εννέα μήνες στο έτος. Φτάνοντας στον τελικό τους προορισμό, τα νερά του ποταμού πλημμυρίζουν την σαβάνα, δικτυώνονται σε μυριάδες μικρούς και μεγάλους παραπόταμους, εξατμίζονται και, τέλος, εξαφανίζονται μες στην άμμο της Καλαχάρι, έχοντας πρώτα μετασχηματίσει μια «δυνητική» ερημική ζώνη 15.000 τ.χλμ., σε έναν από τους πιο συγκλονιστικούς υδροβιότοπους του κόσμου. Το Δέλτα του Οκαβάνγκο μας περιμένει τις δύο επόμενες μέρες για να το εξερευνήσουμε!

Ημέρα 13η (29/07): Δέλτα Οκαβάνγκο

Η περιοχή του Δέλτα φέρει μια διακριτή, διττή φυσιογνωμία. Από τη μια, οι απλόχωροι χερσότοποι – η ομώνυμη Χερσόνησος, η «Γλώσσα» και το Νησί των Φυλάρχων – κι από την άλλη, οι διάσπαρτοι και αχανείς υγρότοποι. Για την σχετικά μικρή έκταση των 3.000 τ.χλμ. του, το εθνικό πάρκο ενσωματώνει μια αληθινά πληθωρική χλωρίδα, ενώ η όλη γεωγραφία της περιοχής χαρακτηρίζεται από ασύλληπτη ποικιλία: ξηρή σαβάνα διάστικτη από ακακίες, θάμνους και χαμόδεντρα. Δασότοποι -όπου κυριαρχεί το «μονοπόνι» και το μολυβδόδεντρο-, νησιά με λυγερόκορμους φοίνικες, γρασότοποι και παρόχθια περιβαλλοντικά οικοσυστήματα όπου εναλλάσσονται βάλτοι, μαγκρόβια δάση και ελώδη «πλημμυροπεδία» με παπύρους και καλαμώνες. Το ίδιο το Δέλτα δεν είναι παρά ένας χαοτικός και συμπαγής λαβύρινθος υδάτινων διόδων που, εδώ και κει, «ξανοίγονται» σε ρηχές λαγκούνες κρυστάλλινων νερών όπου επιπλέουν ανθισμένα νούφαρα και λιμνάζουν πυκνές συστάδες φυκιών. Αυτό το αλληλένδετο κράμα Δέλτα και σαβάνας κυριολεκτικά σφύζει από ζωή. Στα αχανή του διαστήματα, η άγρια πανίδα χαίρει ενός βιότοπου, από τους πιο παρθένους, άσπιλους και αλώβητους που μπορεί να συναντήσει κανείς ακόμα στην αφρικανική ήπειρο. Όλα τα κύρια είδη της αφρικανικής πανίδας είναι παρόντα: ελέφαντας, ρινόκερος, λιοντάρι, λεοπάρδαλη, τσίτα, ζέβρα, καμηλοπάρδαλη, ιπποπόταμος, αγριοβούβαλος, κροκόδειλος, αγριόχοιρος. Αλλά και τα πιο μικρόσωμα ζώα αντιπροσωπεύονται σ’ αυτό το υπέροχο ζωικό βασίλειο, με την ύαινα, τον μπαμπουίνο, την παιχνιδιάρικη μαϊμού και το τσακάλι. Από τα πτηνά, σε αφθονία απαντώνται οι ερωδιοί, οι πελεκάνοι, οι πυγμαίες χήνες και οι στρουθοκάμηλοι. Κι ως «κερασάκι της τούρτας» – κυριολεκτικά «μεθυστική» – είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση αντιλόπης σε όλη την Αφρική. Πράγματι το πανέμορφο αυτό ζώο αντιπροσωπεύεται εδώ με περισσότερα από 20 διαφορετικά είδη: η φινετσάτη νοτιοαφρικανική γαζέλα «γκέμσμποκ», το μικρόσωμο «πούκου», η αρχοντική «σάμπλε» το βοδινόμορφο «έλαντ», το γλυκό και μοναχικό «γκρύσμποκ», η χαριτωμένη «ιμπάλα», το «κούντου», το τεθλιμμένο στην όψη «ρήμποκ», η τριχωτή υδρόβια αντιλόπη, η παρανοϊκή «λέτσγουε» -είναι μόνο τα πιο αξιομνημόνευτα, όπως επίσης και η ελκυστική αντιλόπη των βάλτων «σιτατούνγκα» με τα παράξενα επιμήκη πέλματα που της επιτρέπουν να περπατάει στην λάσπη και τα έλη χωρίς να βυθίζεται. Από νωρίς το πρωί θα εξορμήσουμε με τζιπ στο εσωτερικό του πάρκου για μια χερσαία γνωριμία με τον παράδεισο. Όλη η μέρα θα αφιερωθεί στην εμπειρική περιπέτεια με αυτό το πληθωρικό φυσικό οικοσύστημα. Σαφάρι, ορνιθοπαρατήρηση, νατουραλιστικό οδοιπορικό σε καθορισμένα μονοπάτια, και άλλα ανάλογα, μας περιμένουν σ’ αυτή την πρώτη γνωριμία. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο λοτζ για διανυκτέρευση.

Ημέρα 14η (30/07): Δέλτα Οκαβάνγκο

Η διαδρομή με πιρόγες στο εσωτερικό του Δέλτα θα αποτελέσει τη «μυσταγωγική» εισαγωγή στο άσπιλο οικοσύστημα του Οκαβάνγκο, καθώς ήμερα και άγρια ζώα κατακλύζουν τις όχθες των φυσικών υδάτινων αρτηριών, για τροφή και για να ξεδιψάσουν. Καταλήγουμε στα βάθη του Οκαβάνγκο, σε μια νησίδα όπου οι αγέλες των ζώων απαντώνται αριθμητικά στο ζενίθ τους. Ένα περιβάλλον που ταιριάζει πιο πολύ σε εξερευνητές των περασμένων αιώνων παρά σε συμβατικούς τουρίστες του σήμερα. Με το δειλινό θα απολαύσουμε την μαγεία του τοπίου παρατηρώντας τα άγρια ζώα.

Ημέρα 15η (31/07): Δέλτα Οκαβάνγκο- Μάουν

Η σύντομη πτήση προς το Μαούν με ελαφρά αεροσκάφη θα μας ανταμείψει με την συναρπαστική εμπειρία τής από αέρος θεώρησης αυτής της απέραντης υδάτινης όασης στις παρυφές της ερήμου, όπου εκτός από τα εποχικά αποδημητικά σμήνη πουλιών, βρίσκουν καταφύγιο αγέλες ζώων, αντιπροσωπευτικές όλων των κύριων ειδών της αφρικανικής πανίδας, αλλά και ορισμένων αμιγώς γηγενών, που εξελίχτηκαν αναπτύσσοντας χαρακτηριστικά προσαρμογής στις ιδιαίτερες συνθήκες του υδροβιότοπου. Άφιξη στο μεγαλύτερο «αστικό κέντρο» της περιοχής του Οκαβάνγκο, Μαούν που αποτελεί την άτυπη πρωτεύουσα του Δέλτα.

Ημέρα 16η (01/08): Μάουν – Γιοχάνεσμπουργκ – Αθήνα

Το πρωί αφήνουμε τον… παράδεισο και πετάμε για το Γιοχάνεσμπουργκ στη Νότια Αφρική απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση μας για Αθήνα.

Ημέρα 17η (02/08): Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.

  • Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική φορά χωρίς να παραλείπεται κάτι από τα περιλαμβανόμενα.

 


Παρατηρήσεις:

  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.
  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Turkish Airlines.
  • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4* & 5* και τα καλύτερα διαθέσιμα Λοτζ στο Δέλτα του Οκαβάνγκο.
  • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά και πλήρης διατροφή στο Οκαβάνγκο.
  • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται: Και ειδικές άδειες.
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία).
  • Φιλοδωρήματα.
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο.
  • Ξεναγός: Τοπικοί ξεναγοί, οδηγοί και φυσιοδίφες όπου υπάρχουν.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: ΜΑΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
στις τιμές υπάρχει επιπλέον φόρος €970
Αναχώρηση
Δώρο
Πτήση
Ξενοδοχείο
Δίκλινο
Μονόκλινο
Παιδικό
 

Ατομικό ταξίδι ή Κρουαζιέρα

Κερδίστε χρόνο...

 

Αν δεν επιθυμείτε συμμετοχή σε οργανωμένη αναχώρηση, σημειώστε τις λεπτομέρειες για το ατομικό ή το γαμήλιο ταξίδι σας, και εμείς θα βρούμε τη καλύτερη προσφορά στην ελληνική αγορά από όλους τους συνεργάτες μας, χωρίς να χρειάζεται να σπαταλάτε χρόνο στην έρευνα αγοράς για τη καλύτερη πρόταση. Και μη ξεχνάτε πως με τη κράτησή σας στη groupsonline κερδίζετε τη μεταφορά από το χώρο σας προς το αεροδρόμιο με πολυτελές όχημα της εταιρείας μας (Mercedes Vito 2017)