18 ημέρες
Grousponline-Cosmorama. Μη.τ.ε 0206Ε60000007801

Μπανγκλαντές Ανατολική Ινδία Ορίσα Χαϊντεραμπάντ

Γενικά

Η πληθυσμιακή πολυμορφία της περιοχή της Ορίσα είναι σίγουρα από τις πιο πλούσιες όχι μόνο της Ινδίας αλλά οποιασδήποτε άλλης περιοχής του πλανήτη. Σχεδόν αποκομμένη από τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας και αποκλεισμένη από τον τουρισμό κατάφερε να διατηρήσει την εθνογραφική της ισορροπία και να διαφυλάξει μοναδικά όχι μόνο την σύσταση του πληθυσμού αλλά και τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής των φυλών που κατοικούν εκεί. Tο ταξίδι τραχύ, κάποιες μέρες οι ανέσεις λιγοστές, όμως το θέαμα αποζημιώνει όσους τολμήσουν να ξεκινήσουν για αυτή την σχεδόν «αχαρτογράφητη» από τουριστικής τουλάχιστον άποψης Ινδία. Όλα αυτά φυσικά συνοδεύονται από τις κοσμοπολίτικες μητροπόλεις της Καλκούτα και του Χαϊντεραμπάντ , τους περίφημους ναούς στο Πούρι και στο Κόναρκ, και φυσικά το «άγνωστο» αλλά ιδιαίτερα ενδιαφέρον Μπανγκλαντές συμπληρώνει το πιο πλήρες ταξίδι στις ανατολικές εσχατιές της Υποηπείρου. Τέλος για τους πιο τολμηρούς το ξεχωριστό Γκουτζαράτ στα δυτικά, με την πλούσια ιστορία και τα μαγευτικά του τοπία και η πολύχρωμη σύναξη των πιστών για τη «μικρή» Κούμπα Μέλα στον Ιερό Γάγγη, συμπληρώνουν ένα μοναδικό οδοιπορικό από αυτά που μόνο το Cosmorama προσφέρει στους Έλληνες ταξιδευτές.

Παρατηρήσεις

Πτήσεις: Qatar Airways
18μέρο πρόγραμμα
13/02 Αθήνα Ντόχα 12.50 17.50
14/02 Ντόχα Ντάκα 01.45 09.30
01/03 Χαϊντεραμπάντ Ντόχα 03.40 05.55
01/03 Ντόχα Αθήνα 07.15 11.20

Ιδιαιτερότητες ταξιδιού

  • Το ταξίδι είναι δύσκολο και απαιτεί αυξημένη ταξιδιωτική συνείδηση.

  • Η επίσκεψη στα χωριά της Ορίσα περιλαμβάνει πεζοπορία μέτριας δυσκολίας.
  • Το οδικό δίκτυο στις ορεινές περιοχές της Ορίσα και στην επαρχία του Μπαγκλαντές είναι σε μέτρια ως κακή κατάσταση
  • Τα μεταφορικά μέσα είναι ανάλογα του οδικού δικτύου, χωρίς ιδιαίτερους αποθηκευτικούς χώρους. Παρακαλείσθε να έχετε μαζί σας μόνο 1 αποσκευή μετρίων διαστάσεων
  • Τα πλωτά μέσα είναι ασφαλή αλλά δεν προσφέρουν τις συνηθισμένες τουριστικές ανέσεις
  • Τα ξενοδοχεία πέρα από τα άκρως ανεπτυγμένα σημεία όπως η Καλκούτα, η Ντάκα, το Χαϊντεραμπάντ και το Δελχί είναι καθαρά αλλά χωρίς ιδιαίτερες ανέσεις. Ιδιαίτερα στην Ορίσα και την επαρχία του Γκουτζαράτ η υποδομή είναι στοιχειώδης.

Σημαντική Παρατήρηση

  • Η επίσκεψη των φυλών της Ορίσα και της περιοχής του Κουτς στο Γκουτζαράτ απαιτεί ειδικές άδειες, για την έκδοση των οποίων απαιτείται τα διαβατήρια με την έγκυρη βίζα της Ινδίας να είναι στα χέρια των υπεύθυνων της εταιρείας μας το αργότερο 6 εβδομάδες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού. Οι εγκρίσεις των αδειών είναι περιορισμένες και κατά συνέπεια θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας ανάλογα με την ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής με προκαταβολή 30% της αξίας του ταξιδιού και την ημερομηνία παραλαβής του διαβατηρίου σας με την έγκυρη βίζα της Ινδίας.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Βίζα εισόδου: Κόστος βίζας Ινδίας 80€.
  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

Απαραίτητα

  • -- Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα: Και τρεις (3) τουλάχιστον κενές σελίδες.
  • -- Ηλεκτρονική μορφή (έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300Κb) του διαβατηρίου σας, που θα αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.
  • -- Μία (1) πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία σε λευκό φόντο, σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο jpg μεγέθους 10Kb-1Mb) διαστάσεων 350 pxls Χ 350 pxls, τουλάχιστον είκοσι (20) ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.

Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1η: Αθήνα - Ντάκα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Ντάκα, την πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές.

Ημέρα 2η: Ντάκα - Τσιταγκόνγκ

Άφιξη νωρίς το πρωί στη Ντάκα, τη γνωριμία με την οποία μεταθέτουμε για αργότερα. Σήμερα, αφού πάρουμε πρωινό σε κάποιο ξενοδοχείο της πόλης, θα αναχωρήσουμε οδικώς για τη Τσιταγκόνγκ, η οποία χτισμένη στα ανατολικά του κόλπου της Βεγγάλης, είναι η δεύτερη πιο σημαντική πόλη του Μπανγκλαντές, η πάλαι ποτέ Ανατολική Βεγγάλη, που προήλθε από τα σπλάχνα της Ινδίας την εποχή του διαχωρισμού της με το όνομα Ανατολικό Πακιστάν, που διατήρησε μέχρι το 1971, οπότε και η χώρα πήρε τη σημερινή της ονομασία. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, όπου κυρίαρχη θέση έχουν το μνημείο των Πεσόντων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το Εθνολογικό Μουσείο. Αμέσως μετά μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 3η: Τσιταγκόνγκ - Ρανγκαμάτι

Μετά το πρωινό εγκαταλείπουμε τις πεδινές περιοχές του Δέλτα του Γάγγη και του Βραχμαπούτρα και ανηφορίζοντας τους λόφους της περιοχής —περνώντας διαμέσου ενός καταπράσινου τοπίου— φτάνουμε στην περιοχή του Ρανγκαμάτι, εδώ όπου ζουν οι Σινο-βιρμανικές φυλές ακριβώς στο «ανθρωπολογικό μεταίχμιο» της υπο-ηπείρου με την ανατολική Ασία. Η απογευματινή μας γνωριμία με την περιοχή ξεκινάει με μία ειδυλλιακή βαρκάδα στη λίμνη της περιοχής και συνεχίζεται με επίσκεψη στα «ξεχασμένα» χωριά των φυλών της περιοχής, που είναι χτισμένα αμφιθεατρικά στις πλαγιές των λόφων, πνιγμένα στο πράσινο και πλημμυρισμένα από «εικόνες» που έχουν χαθεί εδώ και καιρό σε άλλα μέρη της Ασίας.

Ημέρα 4η: Ρανγκαμάτι - Ντάκα

Πρωινή αναχώρηση, διασχίζοντας ορυζώνες και παραποτάμους του Δέλτα, πρώτα για να επισκεφθούμε την παλιά πρωτεύουσα Σοναργκαόν, εδώ που οι μουσουλμάνοι Μουγκάλ κυβερνήτες της Βόρειας Ινδίας άφησαν το στίγμα της αρχιτεκτονικής τους υπεροχής στα μεγαλόπρεπα μνημεία που σώζονται μέχρι και σήμερα. Τέλος, φτάνουμε αργά το απόγευμα στην πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Ντάκα.

Ημέρα 5η: Ντάκα - Καλκούτα

Αμέσως μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές και θα ξεναγηθούμε στα κυριότερα μνημεία της, όπως το Κοινοβούλιο, το Κάστρο Λαλμπαγκ, το Ασάν Μανζίλ, που σήμερα στεγάζει το Εθνικό Μουσείο της χώρας, το Σαχίντ Μινάρ και το Τζαμί Μπαιτούλ Μουκαράμ. Νωρίς το βράδυ δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου αργότερα πετάμε για την Καλκούτα, στη γειτονική Δυτική Βεγγάλη της Ινδίας.

Ημέρα 6η: Καλκούτα

Σήμερα θα γνωρίσουμε την Καλκούτα, την πόλη των αντιθέσεων, της χαράς και της λύπης, της ελπίδας και της απελπισίας, του πλούτου και της φτώχειας. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο βιομηχανικό κέντρο της Ινδίας και πυρήνας της εθνικής κουλτούρας. Ιδρύθηκε από τους Άγγλους το 1690 και ήταν η πρωτεύουσα τους μέχρι το 1911, οπότε και μεταφέρθηκε στο Νέο Δελχί. Στην ξενάγηση θα επισκεφθούμε τον ναό της Κάλι (που είναι ο ιερότερος ναός της πόλης), το μνημείο της Βικτορίας με το μουσείο, τη γέφυρα Χάουρα και την καινούργια κρεμαστή γέφυρα (που είναι η μεγαλύτερη στην Ασία). Θα δούμε την πλατεία Νταλούσι που περιβάλλεται από μεγαλοπρεπή αποικιοκρατικά κτήρια όπως το κυβερνητικό μέγαρο, το κοινοβούλιο, το ταχυδρομείο, την Αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη και το εντυπωσιακό κτήριο των συγγραφέων. Τέλος, θα καταλήξουμε στην κλειστή αγορά της πόλης που πωλούνται… τα πάντα.

Ημέρα 7η: Καλκούτα - Μπουμπανέσβαρ

Πρωινή πτήση για το Μπουμπανέσβαρ, πρωτεύουσα της επαρχίας Ορίσα, στην οποία, μαζί με την επαρχία Αρουνατσάλ, κατοικούν οι περισσότερες μειονότητες της χώρας. Στην Μπουμπανέσβαρ κατά την περίοδο της ακμής της (9ος με 12ος αιώνας) χτίστηκαν πάνω από 7.000 ναοί από τους οποίους σήμερα σώζονται 500. Άφιξη και ολοήμερη επίσκεψη στους περίφημους ναούς της πόλης με πρώτο τον Λινγκαράτζ (11ος αιώνας) αφιερωμένος στον Σίβα Τριμπουμπανέσβαρ (τον άρχοντα των τριών κόσμων), από τον οποίο πήρε η πόλη το όνομά της και που είναι από τους πιο σημαντικούς της Ινδίας. Στη συνέχεια θα δούμε το ναό Ρατζανάνι (11ος αιώνας), τον περίφημο Μουκτεσβάρ (10ος αιώνας) με την πληθώρα των περίτεχνων ανάγλυφων με ερωτικές παραστάσεις, τον Βραχμασβάρ (9ος αιώνας) με τις επίσης ανάγλυφες ερωτικές παραστάσεις και άλλους. Θα τελειώσουμε την ημέρα μας με την ιερή δεξαμενή Μπίντου Σανγκάρ, που λέγεται ότι περιέχει σταγόνες από κάθε ιερό ρυάκι ή ποτάμι της Ινδίας.

Ημέρα 8η: Μπουμπανέσβαρ - Πούρι

Νωρίς το πρωί αναχώρηση οδικώς για το παραθαλάσσιο Πούρι. Πρώτα θα επισκεφθούμε τη διάσημη Στούπα Σάντι, που βρίσκεται σε ένα λόφο 8 χλμ. από το κέντρο του Μπουμπανέσβαρ. Στη συνέχεια, καθοδόν για το Πούρι, θα επισκεφθούμε τα περίφημα Τζαϊνιστικά και Βουδιστικά σπήλαια Ουνταγκίρι και Κονταγκίρι με τις ανάγλυφες παραστάσεις του 1ου–4ου αιώνα μ.Χ., που απεικονίζουν σκηνές από τη ζωή του Βούδα και του βασιλιά Καλίνγκα και θα σταματήσουμε στο χωριό Πίπλι, που είναι γνωστό για τα «απλικέ» χειροτεχνήματα. Άφιξη στο Πούρι το απόγευμα.

Ημέρα 9η: Πούρι

Το Πούρι ανήκει στο «Τσαρ Νταμ», τα τέσσερα ιερά προσκυνήματα των Ινδουιστών στα τέσσερα άκρα της Ινδικής υπο-ηπείρου και κατά συνέπεια ιερός τόπος. Η ημέρα μας ξεκινάει με τον εξαιρετικό ναό Κονάρκ (13ος αιώνας), που είναι αφιερωμένος στον Σούρια, τον θεό Ήλιο. Ο ναός είναι σκαλισμένος σαν άρμα με 24 γιγάντιους τροχούς και επτά άλογα που φαίνεται σαν να τον σέρνουν. Το αισθητικό αποτέλεσμα είναι μοναδικό και δικαίως ο ναός κατατάσσεται στους πλέον φωτογενείς όλης της Ινδίας. Στη συνέχεια μας περιμένει ο ιερός ναός Τζαγκανάθ, αφιερωμένος στον Βισνού, στον οποίο η είσοδος στο ιερό του επιτρέπεται μόνο στους Ινδουιστές.

Ημέρα 10η: Πούρι - Γκοπαλπούρ

Πρωινή αναχώρηση οδικώς για το παραθαλάσσιο χωριό Γκοπαλπούρ, με στάση στη λίμνη Τσίλκα που είναι η μεγαλύτερη λίμνη της νότιας Ασίας. Στην βαρκάδα μας θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μεγάλο πλήθος αποδημητικών πτηνών, που προέρχονται από τη Σιβηρία, των οποίων ο συνολικός αριθμός ξεπερνάει το εκατομμύριο. Άφιξη στο Γκοπαλπούρ αργά το απόγευμα.

Ημέρα 11η: Γκοπαλπούρ - Ραγιαγκάντα

Αναχώρηση οδικώς πολύ νωρίς το πρωί για το εσωτερικό της επαρχίας Ορίσα, όπου αρχής γενομένης από σήμερα και για τέσσερις ημέρες θα επισκεφθούμε και θα γνωρίσουμε πολλές από τις 62 φυλές της περιοχής. Καθοδόν θα κάνουμε σύντομες στάσεις σε χωριά της φυλής Σαόρα, γνωστή για τα όμορφα χειροτεχνήματά τους. Άφιξη στη Ραγιαγκάντα αργά το απόγευμα.

Ημέρα 12η: Ραγιαγκάντα - Τσατικόνα - Σεμιλουγκούντα

Πρωινή επίσκεψη στα πιο πρωτόγονα χωριά της φυλής Ντόνγκρια Κοντ στους λόφους Νιγιαμγκίρι, για να απολαύσουμε το μοναδικό θέαμα των κατοίκων των γύρω χωριών να κατεβαίνουν από τους λόφους με φρούτα, λαχανικά και ζώα, για να τα ανταλλάξουν στο εβδομαδιαίο παζάρι της Τετάρτης στο χωριό Τσατικόνα. Εκεί συγκεντρώνονται οι φυλές Ντομς, Ντέσιας και Ντονγκορίγια Κόντας με τις πολύχρωμες φορεσιές τους. Θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε μέσα στο πολύχρωμο πλήθος και αργά το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για την Σεμιλουγκούρα.

Ημέρα 13η: Σιμιλιγκούντα

Το πρωί αναχωρούμε για τα κοντινά χωριά της φυλής των Μπόντα, όπου κάθε Πέμπτη γίνεται το εβδομαδιαίο παζάρι και κατεβαίνουν από τα γύρω βουνά οι χωρικοί που ανήκουν στην πλέον πρωτόγονη φυλή όλης της Ινδίας. Οι Μπόντα, αν εξαιρέσουμε το ύψος, μοιάζουν με τους Μασάι της ανατολικής Αφρικής, κυκλοφορούν σχεδόν γυμνοί με ένα άσπρο πανί γύρω από την μέση και οι γυναίκες ξυρίζουν το κεφάλι, φοράνε μεγάλους χαλκάδες γύρω από τον λαιμό τους και σκεπάζουν το στήθος με χείμαρρο από 40-50 περιδέραια με πολύχρωμες χάντρες. Εδώ επίσης συγκεντρώνονται οι φυλές Γκοντάμπας, Παράτζας και Μάλι. Στην επιστροφή, θα επισκεφθούμε την περιοχή των Γκάνταμπα για να μυηθούμε στα ήθη και έθιμα της ομώνυμης κοινότητας. Επιστροφή στη Σεμιλουγκούρα αργά το απόγευμα.

Ημέρα 14η: Σιμιλιγκούντα - Βισακαπατνάμ

Σήμερα θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας με επίσκεψη στην αγορά του Κουντούλι, η οποία έχει τη φήμη της μεγαλύτερης αγοράς της περιοχής των φυλών της Ορίσα. Ένα μοναδικό καλειδοσκόπιο ανθρώπων, χρωμάτων, τοπικών ενδυμασιών και αρωμάτων συνθέτουν την εικόνα της μοναδικής αυτής αγοράς. Στη συνέχεια αναχώρηση οδικώς για το Βισακαπατνάμ που είναι το μεγάλο λιμάνι της επαρχίας Άντρα Πραντές και φιλοξενεί το μεγαλύτερο ναυπηγείο της Ινδίας.

Ημέρα 15η: Βισακαπατνάμ - Χαϊντεραμπάντ

Πρωινή ξενάγηση στην εμπορική και βιομηχανική πόλη, με κυρίαρχη την επίσκεψη στο Ναό Σιματσαλάμ, αφιερωμένο στο Αβατάρ (μετενσάρκωση) του Βισνού με τη μορφή Ναρασίμα (άνθρωπος-λιοντάρι). Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο απ’ όπου πετάμε για την πρωτεύουσα του Άντρα Πραντές καθώς και της γειτονικής πολιτείας της Τελανγκάνα και μητρόπολης της Κεντρικής/Νότιας Ινδίας της πάντα γοητευτικής, Χαϊντεραμπάντ.

Ημέρα 16η: Χαϊντεραμπάντ

Πρωινή ξενάγηση στο 4ο μεγαλύτερο μητροπολιτικό κέντρο της Ινδίας, μία πόλη με πλούσια ιστορία που έγινε παγκοσμίως διάσημη την εποχή της Βρετανικής κυριαρχίας ως έδρα των Μαχαραγιάδων της, υπό τον εξωτικό τίτλο «Νιζάμ της Χαϊντεραμπάντ». Το κάστρο-παλάτι των Σάχηδων του 16ου αιώνα, που φέρει το όνομα Γκολόντα Φορτ, ο περίφημος Τσαρμινάρ, το σήμα κατατεθέν της πόλης, το Τσόυμαχάλ, παλάτι των «Νιζάμ» της πόλης, το οποίο και θα φωτογραφίσουμε εξωτερικά αφού μέχρι και σήμερα ζουν εντός οι σημερινοί απόγονοί τους, το διάσημο για τα εκθέματά του μουσείο Σαλάρ Τζούνγκ, το επιβλητικό Τζαμί της Μέκκα από το 1694, ένα από τα μεγαλύτερα όλης της Ινδίας και τέλος η λίμνη Οσμάν Σαγκαρ θα γεμίσουν την ημέρα μας, αναδεικνύοντας τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της πόλης.

Ημέρα 17η: Χαϊντεραμπάντ

Η σημερινή μας ολοήμερη εκδρομή θα μας αποκαλύψει την περίτεχνη αρχιτεκτονική και την μεγάλη ιστορική σημασία του διάσημου Ουρανγκάλ, της πρωτεύουσας της δυναστείας Κακατίγια που ήκμασε από τον 10ο έως το 14ο αιώνα οπότε και αφομοιώθηκε από τα σουλτανάτα της Βόρειας και Κεντρικής Ινδίας. Οι περίφημες εμβληματικές της πύλες, σύμβολα της αρχιτεκτονικής της προϊσλαμικής Ινδίας, δεσπόζουν σ’ ένα χώρο με δεκάδες μνημεία που αναδεικνύουν το μεγαλείο της δυναστείας. Επιστροφή το απόγευμα στο Χαϊντεραμπάντ.

Ημέρα 18η: Χαϊντεραμπάντ - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για την Αθήνα.

  • Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική φορά χωρίς να παραλείπεται κάτι από τα περιλαμβανόμενα.

Παρατηρήσεις:

  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.

  • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

  • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.

  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Qatar Airways μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
  • Διαμονή: Ξενοδοχεία 3*, 4*, 5*. Ορίσα & Γκουτζαράντ απλά, καθαρά ξενοδοχεία με ιδιωτικό WC.
  • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία (2 γεύματα σε τοπικά εστιατόρια λόγω πτήσεων αργά το βράδυ).
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία).
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Πλούσιες ξεναγήσεις σε όλα τα αξιοθέατα.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
στις τιμές υπάρχει επιπλέον φόρος €790
Αναχώρηση
Δώρο
Πτήση
Ξενοδοχείο
Δίκλινο
Μονόκλινο
Παιδικό
 

Ατομικό ταξίδι ή Κρουαζιέρα

Κερδίστε χρόνο...

 

Αν δεν επιθυμείτε συμμετοχή σε οργανωμένη αναχώρηση, σημειώστε τις λεπτομέρειες για το ατομικό ή το γαμήλιο ταξίδι σας, και εμείς θα βρούμε τη καλύτερη προσφορά στην ελληνική αγορά από όλους τους συνεργάτες μας, χωρίς να χρειάζεται να σπαταλάτε χρόνο στην έρευνα αγοράς για τη καλύτερη πρόταση. Και μη ξεχνάτε πως με τη κράτησή σας στη groupsonline κερδίζετε τη μεταφορά από το χώρο σας προς το αεροδρόμιο με πολυτελές όχημα της εταιρείας μας (Mercedes Vito 2017)