15 ημέρες
Grousponline-Cosmorama. Μη.τ.ε 0206Ε60000007801

Πανόραμα Μεξικό

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ

Το Μεξικό είναι από τα λίγα λατινοαμερικάνικα κράτη που μπορεί να περηφανευτεί για ένα τόσο λαμπρό παρελθόν πριν από τους χρόνους του Κολόμβου. Η αυτοκρατορία των Αζτέκων ήταν πράγματι στον κολοφώνα της δύναμής της όταν ο Κορτές αποβιβάστηκε στις μεξικανικές ακτές. Η συγχώνευση των στοιχείων της ινδιάνικης και της ισπανικής πολιτιστικής κληρονομιάς είναι το πιο έντονο χαρακτηριστικό του σημερινού προσώπου της χώρας. Η χερσόνησος του Γιουκατάν, κατοικημένη από την αρχαιότητα από τους Μάγια, φέρνει την βαριά κληρονομιά της αποικιοκρατίας σε αρχοντικά, ναούς και μέγαρα. Η περιοχή των Τσιάπας παραμένει η πιο «ινδιάνικη» περιοχή σ’ ολόκληρη τη χώρα διατηρώντας τυπικά χαρακτηριστικά της αγροτικής ζωής των ιθαγενών που μιλούν ακόμα και σήμερα τις δικές τους διαλέκτους. Το ταξίδι αυτό είναι μοναδικό σε συνάρτηση με τη διάρκειά του, που εξερευνά επιτέλους διεξοδικά την αχανή αυτή χώρα. Στο COSMORAMA αποφεύγουμε το αιώνιο λάθος που γίνεται από τους διάφορους διοργανωτές ταξιδιών ανά τον κόσμο. Δεν περιορίζουμε το ενδιαφέρον μόνο στην επίσκεψη των αρχαιολογικών χώρων που καταντά το ταξίδι ένα αγχωτικό κυνήγι της "γκρίζας πέτρας". Έτσι, μαζί με τους κλασικούς θησαυρούς των μεγάλων πολιτισμών των Αζτέκων των Μάγια και των Ολμέκων, κάνει μια κατάδυση στις ζούγκλες του Γιουκατάν, στις αποικιακές πόλεις της χερσονήσου και σε εθνικούς δρυμούς που τα βιαστικά γκρουπ των τουριστών τα προσπερνάνε. Σίγουρα είναι ένα ταξίδι μοναδικό που όσοι το επιλέξουν θα έχουν τη χαρά ν’ ανακαλύψουν άγνωστες πλευρές ενός απρόσμενου κόσμου. Διαβάστε το πρόγραμμα και θα καταλάβετε.

 

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Μέξικο Σίτυ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την ομώνυμη πρωτεύουσα της χώρας. Άφιξη το πρωί της επόμενης μέρας στο Μεξικό. Μεταφορά στο ξενοδοχείο για να αφήσουμε τις αποσκευές μας και να πάρουμε το πρωινό μας (προσφορά της εταιρείας μας).

Ημέρα 2η: Μέξικο Σίτυ (Ξενάγηση πόλης - Μουσείο Φρίντα Κάλο - Μουσείο Ανθρωπολογίας)

Μετά το πρωινό ξεκινάμε τη μέρα μας με την πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση της πόλης του Μεξικού. Σημαντικό αξιοθέατο είναι η κεντρική πλατεία Ζόκαλο, με τα εντυπωσιακά, ευρωπαϊκού ύφους, κυβερνητικά κτίρια. Πρόκειται για την σημαντικότερη πλατεία της πρωτεύουσας και μία από της μεγαλύτερες του κόσμου με έκταση 57.600 τ.μ. Η επίσημη ονομασία είναι «Plaza de la Constitución» (Πλατεία Συντάγματος) και αφορά το σύνταγμα του Κάντιθ της Ισπανίας του 1812. Τότε εκπονήθηκαν τα σχέδια για την κατασκευή του μνημείου της Ανεξαρτησίας της χώρας, αλλά τελικά τοποθετήθηκε μόνο ένας πλίνθος, ο οποίος στα Ισπανικά ονομάζεται Ζόκαλο. Από τότε η πλατεία άρχισε να μετονομάζεται σε «Zócalo» και παρόλο που ο πλίνθος απομακρύνθηκε λίγα χρόνια αργότερα, το όνομα παρέμεινε μέχρι σήμερα. Ο ογκώδης και χρυσοποίκιλτος Καθεδρικός Ναός, το Προεδρικό Μέγαρο με τις διάσημες τοιχογραφίες του ανατρεπτικού ζωγράφου Ντιέγκο Ριβέρα, η τεράστια σημαία της χώρας που κυματίζει στο κέντρο της πλατείας και τα ερείπια της Τενοξτιτλάν, της παλιάς πρωτεύουσας των Αζτέκων και το μοναδικό Μουσείο Ανθρωπολογίας όπου εκτίθενται οι ανεκτίμητοι θησαυροί όλων των προκολομβιανών πολιτισμών της χώρας είναι τα σημεία που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον μας. Το «Paseo de la Reforma», η εντυπωσιακή λεωφόρος με το χρυσό άγαλμα του Αγγέλου της Ανεξαρτησίας και τις προτομές των πλέον διάσημων προσωπικοτήτων της χώρας, η θορυβώδης πλατεία των μουσικών «Μαριάτσι», ο πανύψηλος πύργος «Torre Latinoamericana» και η ζωντανή περιοχή της «Zona Rosa», με τα πιο φημισμένα bar, clubs και μοντέρνα καταστήματα θα συμβάλλουν στην γνωριμία μας με την άκρως ενδιαφέρουσα Μεξικανική μεγαλούπολη. Όμως η έκπληξη μας περιμένει στα προάστια της πόλης. Εδώ θα επισκεφθούμε το μοναδικό στον κόσμο σπίτι – μουσείο αφιερωμένο στην ασυμβίβαστη και διάσημη ζωγράφο Φρίντα Κάλο. Το μπλε σπίτι της έγινε μουσείο το 1958, τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό της. Θα θαυμάσουμε τα έργα της και θα μιλήσουμε για την εκρηκτική ζωή της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 3η: Μέξικο Σίτυ (Χοτσιμίλκο - Παναγία Γουαδελούπης - Τεοτιχουακάν)

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για το Χοτσιμίλκο όπου θα απολαύσουμε μια βόλτα με καραβάκι ανάμεσα στα κανάλια θαυμάζοντας τους «πλωτούς κήπους» ό,τι απέμεινε από τη μεγαλοπρεπή «υδάτινη» πρωτεύουσα των Αζτέκων, το θρυλικό Τενοξτιτλάν. Συνεχίζουμε στα περίχωρα του Μέξικο Σίτυ, με πρώτη στάση στην παγκοσμίως διάσημη εκκλησία της Παναγίας της Γουαδελούπης, το σημαντικότερο προσκύνημα του Καθολικού κόσμου της Αμερικανικής ηπείρου. Οι τέσσερις εμφανίσεις της «Virgen Morena” (Μελαχρινή Παρθένα) στον Ινδιάνο Χουάν Ντιέγκο, αποτελούν την αιτία κατασκευής της εν λόγω μεγαλόπρεπης βασιλικής, όπου φυλάσσεται το «tilma» (μανδύας από ίνες «ayate», ένα χοντρό ύφασμα κατασκευασμένο από φύλλα κάκτου) και η θαυματουργή εικόνα της Μαύρης Παναγίας. Εγκαινιάστηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1976, ενώ τρία χρόνια αργότερα, ο Αγιοποιημένος πλέον Πάππας Ιωάννης Παύλος ο Β’ χαιρέτησε από ειδική εξέδρα τις εκατοντάδες χιλιάδες Μεξικανών, που συνέρρευσαν στο Tepeyac για να παρακολουθήσουν το κήρυγμά του.
Επόμενη στάση στον μυστηριώδη αρχαιολογικό χώρο του Τεοτιχουακάν. Βρίσκεται 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας και έως την δεκαετία του 1920 ελάχιστα πράγματα ήταν γνωστά για την περιοχή. Ανάμεσα στα 150 π.Χ. και 500 μ.Χ., ένας άγνωστος πολιτισμός της Κεντρικής Αμερικής έχτισε σε αυτό το οροπέδιο των 22 τετ. χλμ., μια εκθαμβωτική μητρόπολη, την Τεοτιχουακάν. Σήμερα, η αρχαιολογική μελέτη κατάφερε να αναπαραστήσει με απόλυτη πιστότητα την χιλιόχρονη ιστορία της αρχαίας μητρόπολης και έτσι μπορούμε να θαυμάσουμε τις επιβλητικές πυραμίδες του Ήλιου και της Σελήνης, την λεωφόρο των Νεκρών και τα κτερίσματα από οψιδιανό, που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη.

Ημέρα 4η: Μεξικό - Πουέμπλα

Σήμερα αναχωρούμε για την μαγευτική Πουέμπλα και καθοδόν θα σταθούμε στην Τσολούλα να θαυμάσουμε από μακριά την πυραμίδα-όρος, την μεγαλύτερη του Μεξικού, με την εκκλησία της… Παναγίας στην κορυφή. Στην  Πουέμπλα – που δίκαια θεωρείται μια από τις πιο καλοδιατηρημένες πόλεις του Μεξικού, θα ξεναγηθούμε στο απίστευτης τέχνης παρεκκλήσι του Σάντο Ντομίνγκο και στις παλιές γειτονιές της πόλης.

Ημέρα 5η: Πουέμπλα - Χαλάπα - Βέρακρουζ

Από το πρωί διατρέχουμε τις ημιορεινές περιοχές του Μεξικού και κατηφορίζουμε στην πόλη Χαλάπα, την πρωτεύουσα της επαρχίας Βερακρούζ. Εδώ θα επισκεφθούμε το δεύτερο σημαντικότερο μουσείο της χώρας. Τα εκπληκτικά ευρήματα από τους πολιτισμούς των Ολμέκων, των Τοτονάκων και των Ταράσκα εντυπωσιάζουν τον κάθε επισκέπτη που καταφέρνει να φτάσει μέχρι εδώ. Νωρίς το απόγευμα καταλήγουμε στις ακτές της Καραϊβικής στη Βίλα Ρίκα ντε λα Βέρα Κρουζ ή απλά Βέρακρουζ, την πιο πρόσχαρη και πιο ερωτική πόλη του Μεξικού. Απολαύστε μουσική από άρπες και μαρίμπα στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ημέρα 6η: Βέρακρουζ - Βιλαερμόσα

Μία υπέροχη οδική διαδρομή μάς περιμένει σήμερα μέσα από την πεδινή ζώνη του Μεξικού. Το απόγευμα καταλήγουμε στη Βιλαερμόσα που θα αποτελέσει την βάση των αυριανών μας επισκέψεων. Στον ελεύθερο χρόνο μπορείτε να περιπλανηθείτε στους πεζόδρομους του κέντρου της πόλης και να γνωρίστε την Βιλαερμόσα από την πλευρά των ντόπιων.

Ημέρα 7η: Βιλαερμόσα (Μουσείο Λα Βέντα) - Σαν Κριστόμπαλ ντε λας Κάσας

Μετά το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο και επίσκεψη στο Πάρκο – Μουσείο Λα Βέντα, που φιλοξενεί την περίφημη συλλογή των πέτρινων Κεφαλών των Ολμέκων. Χρονολογούνται από το 1500-1000 π.Χ. και κάθε κεφάλι ζυγίζει από 6 μέχρι και 50 τόνους καμωμένο με διαφορετική τεχνική και διαφορετική… κόμμωση, γεγονός που ενδέχεται να υποδηλώνει ότι αναπαριστούν τους πανίσχυρους ηγεμόνες των Ολμέκων.
Από εδώ ανηφορίζουμε στην ανατολική Κορδιλιέρα της Σιέρρα Μάδρε και το απόγευμα καταλήγουμε στα 2.200 μέτρα, στο Σαν Κριστόμπαλ ντε λας Κάσας, την πρωτεύουσα των Μάγια στην περιοχή Τσιάπας.

Ημέρα 8η: Σαν Κριστόμπαλ (χωριά των Τσιάπα)

Σήμερα θα εξορμήσουμε στα χωριά των Τσιάπα, των Ινδιάνων Τζοτσίλ, που αποτελούν απογόνους των Μάγια και φημίζονται για τις πλούσιες παραδόσεις τους και τις γιορτές τους. Στις υπαίθριες αγορές θα θαυμάσουμε τις στολές των ανδρών και τα στολίδια των γυναικών, ανακατεμένοι με το πλήθος. (Προσοχή: Στις φωτογραφίες να είστε συντηρητικοί και να μην επιμένετε όταν οι ντόπιοι αρνούνται να φωτογραφηθούν!)

Ημέρα 9η: Σαν Κριστόμπαλ – Καταρράκτες Άγουα Ασούλ - Παλένκε

Το Μεξικό είναι μία υπέροχη χώρα με μοναδικές εναλλαγές στο τοπίο. Έτσι λοιπόν κατηφορίζοντας για τελευταία φορά από τη Σιέρα Μάδρε, κατευθυνόμαστε στις τροπικές ζούγκλες του Μεξικού! Πρώτος σταθμός οι χαριτωμένοι καταρράκτες Άγουα Ασούλ που θα μας προσφέρουν ωραία φωτογραφικά στιγμιότυπα καθώς τρέχουν πάνω στους γυμνούς βράχους. Συνεχίζουμε για το Παλένκε, τον πιο εντυπωσιακό χώρο του πολιτισμού των Μάγια, όπου θα ξεναγηθούμε το ίδιο απόγευμα. Το Παλένκε, που μαζί με το Τικάλ στη Γουατεμάλα και το Κοπάν στην Ονδούρα αποτελούν τα τρία κορυφαία μνημεία του πολιτισμού των Μάγια και συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Παλένκε σημαίνει «Οχυρωμένο Σπίτι», από την ισπανική παράφραση της λέξης Οτολούμ. Οι Μάγια εγκαταστάθηκαν στην περιοχή το 100 μ.Χ. και κατά τη βασιλεία του θρυλικού Πακάλ, η πόλη απλωνόταν σε 20 χλμ. Τότε χτίστηκαν τα περισσότερα κτίσματα με κύριο χαρακτηριστικό τους τις οδοντωτές στέγες και τα περίτεχνα ανάγλυφα. Ο διάδοχός του, Τσαν Μπαλούμ, έχτισε τα κτίρια της Πλατείας των Ναών του Ηλίου και τοποθέτησε μεγάλες πέτρινες αφηγηματικές επιγραφές. Μετά τον θάνατό του η πόλη έπεσε σε μαρασμό και εγκαταλείφθηκε γύρω στα 1000 μ.Χ. Το 1952 ο αρχαιολόγος Αλμπέρτο Λούιλλιερ εντόπισε σε μια πυραμίδα τον νεκρικό θάλαμο του βασιλιά Πακάλ που πέθανε το 684 μ.Χ. Η ξενάγησή μας θα μας αποκαλύψει έναν προηγμένο πολιτισμό, που κάτω από τη δυναμική και συνάμα σοφή διοίκηση του θρυλικού ηγέτη, τον 7ο αιώνα μ.Χ., έφθασε στην κορύφωση και άφησε ανεπανάληπτα μνημεία, όπως το Βασιλικό Παλάτι, τον Ναό του Κόντη και φυσικά το Ιερό των Επιγραφών, με το πρωτοποριακό σχήμα πυραμίδας.

Ημέρα 10η: Παλένκε (Μποναμπάκ και Γιακτσιλάν)

Για σήμερα έχουμε προβλέψει κάτι το ασυνήθιστο σε στυλ… Ιντιάνα Τζόουνς. Βαθιά μέσα στη ζούγκλα, κοντά στα σύνορα της Γουατεμάλα, βρίσκονται τα ερείπια των ναών Μποναμπάκ και Γιακτσιλάν. Η εκτενής, κουραστική αλλά συναρπαστική εξόρμηση θα σας επιβραβεύσει με την επίσκεψη των πιο δυσπρόσιτων αρχαιολογικών χώρων του Μεξικού που τους περιβάλλει η αδιαπέραστη ζούγκλα της Κεντρικής Αμερικής. Μια μέρα αποκαλυπτική από κάθε άποψη που θα σας συναρπάσει.

Ημέρα 11η: Παλένκε - Καμπέτσε

Μετά το πρωινό αναχωρούμε οδικώς για μία άλλη σημαντική γεωγραφική περιοχή της χώρας, τη χερσόνησο του Γιουκατάν, τον κύριο χώρο που άνθισε ο πολιτισμός των Μάγια. Όμως για σήμερα το ενδιαφέρον θα κερδίσει η αποικιακή πόλη Καμπέτσε που ζει τους δικούς της νωχελικούς ρυθμούς στις ακτές της Καραϊβικής. Πλακόστρωτοι δρόμοι, πολύχρωμα σπίτια, υπέροχη ατμόσφαιρα. Είμαστε σίγουροι πως θα την λατρέψετε.

Ημέρα 12η: Καμπέτσε - Ουξμάλ - Σελεστούν - Μέριντα

Το πρωί εξορμούμε στην ανατολική ακτή της Kαραϊβικής, όπου στις λιμνοθάλασσες του Σελεστούν μας περιμένει το απόκοσμο θέαμα του ομώνυμου υδροβιότοπου με 10.000 ροζ φλαμίνγκο, πελεκάνους, ερωδιούς και κορμοράνους. Στη συνέχεια πάμε στο ιερό του Ουξμάλ, του πιο περίτεχνου συγκροτήματος του πολιτισμού των Μάγια. Η πόλη «χτίστηκε τρεις φορές», με την «Πυραμίδα του Μάγου» και το περίφημο «Παλάτι του Κυβερνήτη», το απαύγασμα της αρχιτεκτονικής αρτιότητας του στυλ «Πούκα» και κατά πολλούς το πιο περίτεχνο από όλα τα συγκροτήματα του «Mundo Maya», όπως αποκαλείται συγκεντρωτικά ολόκληρος ο πολιτισμός των Μάγια. Λίγο αργότερα καταλήγουμε στη Μέριντα όπου θα σταθούμε στην πλατεία με τα παλιά αποικιακά κτίρια. Ονομάστηκε «Λευκή Πόλη» από τις μεγάλες ποσότητες ασβεστόλιθου που βρέθηκαν στην περιοχή. Ιδρύθηκε το 1542, στη θέση της μικρής πόλης των Μάγια «Θο» και χαρακτηρίζεται από έντονες γαλλικές, αγγλικές και σε μικρότερο βαθμό ολλανδικές επιρροές. Ήταν πάντα σπουδαία και γεμάτη ιστορία. Κάθε της γωνιά ξυπνά μνήμες από τολμηρούς Κονκισταδόρες, δυναμικούς διοικητές και περήφανους αρχηγούς ιθαγενών. Μια πανοραμική θέα της πόλης θα μας δώσει την ευκαιρία να απολαύσουμε την λεωφόρο Montejo, το μνημείο της Πατρίδας, την κεντρική πλατεία, τον Καθεδρικό Ναό και το Παλάτι της Κυβέρνησης.

Ημέρα 13η: Μέριντα - Τσίτσεν Ίτσα – Τουλούμ - Κανκούν

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την Τσίτσεν Ίτσα. Το απόλυτο σημείο αναφοράς της Προκολομβιανής εποχής, στην Βόρεια πλευρά της Αμερικανικής Ηπείρου, που δεν είναι άλλο από το επιβλητικό δημιούργημα των Μάγια, Τσίτσεν Ίτσα, και που στην τοπική διάλεκτο μεταφράζεται ως «στο στόμιο του φρεατίου του Ίτσα». Η Τσίτσεν Ίτσα ήταν ένα πολύ σημαντικό περιφερειακό διοικητικό κέντρο στα βόρεια πεδινά της επικράτειας των Μάγιας από την Ύστερη Κλασσική έως τα αρχικά στάδια της Πρώιμης Μετακλασικής περιόδου. Οι περιγραφές ωχριούν μπροστά στο μεγαλείο που ξεδιπλώνεται μπροστά μας από μνημεία-ορόσημα, που της έδωσαν επάξια μία θέση ανάμεσα στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. H διάσημη Πυραμίδα Ελ Καστίγιο, το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο σε ολόκληρη την Αμερική γήπεδο του «Παιχνιδιού της Μπάλας», ο Ναός των Πολεμιστών, το Σύμπλεγμα των Χιλίων Κολώνων με το άγαλμα του αιμοβόρου θεού των Τολτέκων, Τσακ-Μπαλούμ, και βέβαια το Ελ Καρακόλ, το αστρονομικό παρατηρητήριο των Μάγια, αποτελούν περίτρανη απόδειξη ενός πολιτισμού, που δικαίως κερδίζει με τον πρωτοποριακό χαρακτήρα του τον απόλυτο σεβασμό του σύγχρονου επισκέπτη. Από δω συνεχίζουμε ανατολικά και θα παρακάμψουμε για το γλυκό Τουλούμ, το μόνο ιερό των Μάγια που ατενίζει τα νερά της Καραϊβικής. Θα σταθούμε σε γραφικές παραλίες και θα γνωρίσουμε μια άλλη πλευρά του Μεξικού πριν καταλήξουμε στο κοσμοπολίτικο θέρετρο του Καν Κουν.

Ημέρα 14η: Κανκούν - Μέξικο Σίτυ – Πτήση επιστροφής

Ένα πλούσιο και μεστό ταξίδι φθάνει στο τέλος του. Μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου πετάμε πίσω στα μεξικανικά οροπέδια και γεμάτοι εντυπώσεις και ανεξίτηλες εικόνες επιβιβαζόμαστε για την πτήση μας για Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 15η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Άφιξη το μεσημέρι στην Ελλάδα.

 


Πτήσεις: Iberia

Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
Αθήνα – Μαδρίτη 19.45 22.30
Μαδρίτη – Μέξικο Σίτυ 23.55 04.15
Μέξικο Σίτυ – Μαδρίτη 12.40 06.30*
Μαδρίτη – Αθήνα 08.40 13.20

(*) Άφιξη την επόμενη μέρα

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Iberia.
  • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4* & 5*.
  • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων.
  • Φιλοδωρήματα.
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
στις τιμές υπάρχει επιπλέον φόρος €890
Αναχώρηση
Δώρο
Πτήση
Ξενοδοχείο
Δίκλινο
Μονόκλινο
Παιδικό
 

Ατομικό ταξίδι ή Κρουαζιέρα

Κερδίστε χρόνο...

 

Αν δεν επιθυμείτε συμμετοχή σε οργανωμένη αναχώρηση, σημειώστε τις λεπτομέρειες για το ατομικό ή το γαμήλιο ταξίδι σας, και εμείς θα βρούμε τη καλύτερη προσφορά στην ελληνική αγορά από όλους τους συνεργάτες μας, χωρίς να χρειάζεται να σπαταλάτε χρόνο στην έρευνα αγοράς για τη καλύτερη πρόταση. Και μη ξεχνάτε πως με τη κράτησή σας στη groupsonline κερδίζετε τη μεταφορά από το χώρο σας προς το αεροδρόμιο με πολυτελές όχημα της εταιρείας μας (Mercedes Vito 2017)