14 ημέρες
Grousponline-Manessis Travel. Μη.τ.ε 0206E60000249

Ιστορικός Γύρος Μεξικό

Πόλη του Μεξικού, Πυραμίδες Τεοτιχουακάν, Βασιλική της Γουαδελούπης, Κουερναβάκα, Τάξκο, Πουέμπλα, Οαχάκα, Μόντε Αλμπάν, Μίτλα, Τεχουαντεπέκ, Σουμιδέρο, Σαν Kριστόμπαλ Δε λας Kάσας, Εθνικός Δρυμός  Άγουα Aζούλ, Παλένκε, Καμπέτσε, Ουξμάλ, Καμπάχ, Τσιτσέν Ιτζά, Κανκούν

 

 

1η μέρα: Αθήνα - Πόλη του Μεξικού

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για την Πόλη του Μεξικού. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Πόλη του Μεξικού, Περιήγηση πόλης, Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο

Η πόλη του Μεξικού δική σας! Το ενδιαφέρον μας σήμερα επικεντρώνεται στο παλιό ιστορικό κέντρο, εκεί όπου κτυπά η καρδιά της πόλης, στην θρυλική πλατεία Zόκαλο, που ήταν το τελετουργικό κέντρο της πρωτεύουσας των Αζτέκων - της Τενοτστιτλάν - όπου θα ανακαλύψουμε υπέροχα κτίρια εποχής που καθρεπτίζουν έντονα το παρελθόν της. Θα δούμε μεταξύ άλλων το Προεδρικό Μέγαρο με τις περίφημες τοιχογραφίες του Nτιέγκο Pιβέρα (συντρόφου της Φρίντα Κάλο), τον εντυπωσιακό Καθεδρικό ναό που θεμελίωσε ο Κορτέζ το 1525, το ανάκτορο των Καλών Τεχνών, το Δημαρχείο, τις λεωφόρους Χουάρεθ και Λα ρε Φορμόν κ.ά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το άκρως ενδιαφέρον Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο το οποίο στεγάζει τα σημαντικότερα ευρήματα των προκολομβιανών πολιτισμών της χώρας (Αζτέκοι, Μάγιας, Ζαποτέκοι, Ολμέκοι κλπ. - κλειστό κάθε Δευτέρα). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Πόλη του Μεξικού, Βασιλική της Γουαδελούπης, Τεοτιχουακάν

Ολοήμερη η εκδρομή μας σήμερα, συνδυάζει μια επίσκεψη στην Βασιλική της Γουαδελούπης και στον μεγαλύτερο αρχαιολογικό χώρο του Μεξικού, τις πυραμίδες της Τεοτιχουακάν, που βρίσκονται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από την Πόλη του Μεξικού. H Tεοτιχουακάν, ο "τόπος των θεών", που ήκμασε μεταξύ του 200 και του 650 μ.X., υπήρξε η αρχαία θρησκευτική πρωτεύουσα των Tεοτιχουακάνος και τόπος προσκυνήματος των Aζτέκων. H Λεωφόρος των Νεκρών που διασχίζει το κέντρο της πόλης, έχει μήκος πέντε χιλιόμετρα και περιστοιχίζεται από θρησκευτικά και τελετουργικά συγκροτήματα, με εντυπωσιακότερα την Πυραμίδα του Ήλιου και την Πυραμίδα της Σελήνης. Επιστροφή στην Πόλη του Μεξικού και "κρατήστε" λίγη δύναμη για το βράδυ, γιατί η πόλη του Μεξικού δεν κοιμάται ποτέ... λένε.

 

4η μέρα: Πόλη του Μεξικού, Ολοήμερη εκδρομή Κουερναβάκα, Τάξκο

Ασημένια Πόλη, έτσι ονομάζουν οι ντόπιοι το Τάξκο, το αποικιακό στολίδι που άφησαν πίσω τους οι Ισπανοί για να το επισκεφθούμε εμείς σήμερα σε μια αλησμόνητη ολοήμερη εκδρομή. Αρχικά θα  σταματήσουμε στην Κουερναβάκα (Cuernavaca), για να δούμε υπέροχα κτίρια και εξαιρετικά παλάτια, όπως αυτό του Κορτέζ. Φθάνουμε αργότερα στο Τάξκο, μια πόλη απλωμένη στις πλαγιές της Σιέρρα Μάδρε και στη μέση ενός εντυπωσιακού τοπίου που θυμίζει Ανδαλουσία. Τα σπίτια, τα οποία προστατεύονται ως εθνικά μνημεία, είναι κάτασπρα με κόκκινα κεραμίδια. Θα έχουμε μία αξέχαστη περιήγηση στην πόλη και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στην Πόλη του Μεξικού.

 

5η μέρα: Πόλη του Μεξικού - Πουέμπλα, Περιήγηση πόλης - Οαχάκα

Πρωινή αναχώρηση για την Πουέμπλα, την τέταρτη σε μέγεθος πόλη της χώρας, με τα χαρακτηριστικά της σπίτια καλυμμένα με πολύχρωμα πλακάκια της Talavera. Το ιστορικό της κέντρο, η Πλάζα ντε λα Κονστιτουσιόν και τα πολυάριθμα αποικιακά κτίρια έχουν ανακηρυχθεί μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Μετά την περιήγησή μας αναχωρούμε για την Οαχάκα, πρωτεύουσα της ομώνυμης πολιτείας και γενέτειρα του δικτάτορα Πορφύριο Nτίαζ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στον ελεύθερο χρόνο σας κάντε βόλτες στο ιστορικό κέντρο της πόλης όπου χτυπά η καρδιά της τοπικής ζωής και περπατήστε στην Καλέ Μασεντόνιο Αλκαλά, όπου υψώνονται οι χρωματιστές προσόψεις των παλαιών κατοικιών των Ισπανών πατρικίων.

 

6η μέρα: Οαχάκα - Μόντε Αλμπάν - Οαχάκα

Το πρωί θα επισκεφθούμε το Mόντε Aλμπάν, το οποίο κτίστηκε στην κορυφή ενός λόφου και κυριάρχησε στην κοιλάδα της Oαχάκα. Είναι η πιο σημαντική πρώιμη εγκατάσταση, η κυριότερη πόλη και τελετουργικό κέντρο του κράτους των Zαποτέκων, με 16.000 κατοίκους ήδη το 200 π.X., με εντυπωσιακά ευρήματα και πολύχρωμα μωσαϊκά, μεγαλοπρεπή οικοδομήματα, αστρονομικά παρατηρητήρια, ναούς και στάδια. Επιστροφή στην Οαχάκα και χρόνος για αγορές στο κέντρο της πόλης, όπου μπορείτε να βρείτε τοπικά χειροτεχνήματα και όμορφα σουβενίρ.

 

7η μέρα: Οαχάκα - Μίτλα - Τεχουαντεπέκ (270 χλμ.)

Το πρωί θα διασχίσουμε τη ραχοκοκαλιά της Σιέρα Μάδρε, περνώντας ανάμεσα από πανέμορφες περιοχές που σπάνια συναντούν οι ξένοι επισκέπτες. Πρώτος μας σταθμός ο αρχαιολογικός χώρος της προκολομβιανής πόλης Mίτλα, με τις περίπλοκες γεωμετρικές διακοσμήσεις των κτιρίων της. Στη συνέχεια φθάνουμε στην γραφική Τεχουαντεπέκ, όπου οι γυναίκες φορούν πολύχρωμες φορεσιές και μαγειρεύουν τα… ιγκουάνα με τον πιο νόστιμο τρόπο! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

8η μέρα: Τεχουαντεπέκ - Σουμιδέρο - Σαν Κριστόμπαλ δε Λας Κάσας - Ινδιάνικα χωριά Ζινακαντάν - Σαν Χουάν Τσαμούλα

Πρωινή αναχώρηση για το φαράγγι του Σουμιδέρο, το μεξικάνικο "Grand Canyon", έναν υδροβιότοπο ανείπωτης μαγείας, από τα ωραιότερα θαύματα της φύσης στο Μεξικό, το οποίο θα επισκεφθούμε και θα φωτογραφίσουμε κάνοντας μία βόλτα με σκάφος στον ποταμό Γκριχάλβα, ξεκινώντας από το Τσιάπα Ντε Γκόρζο. Συνεχίζουμε για το ορεινό Σαν Kριστόμπαλ δε Λας Kάσας, μέσα από μία πανέμορφη διαδρομή, διασχίζοντας παρθένα Ινδιάνικα βουνά και γραφικά χωριουδάκια. Άφιξη στην κτισμένη στα 2200 μέτρα περιοχή των Tσιάπας, την όμορφη και ρομαντική κωμόπολη του Μεξικού με τα ήσυχα δρομάκια, τα σπίτια, τις τοπικές αγορές και τον περίφημο Καθεδρικό ναό, αλλά και τα κοντινά ινδιάνικα χωριά Ζινακαντάν και Σαν Χουάν Τσαμούλα, τα οποία θα επισκεφθούμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

9η μέρα: Σαν Κριστόμπαλ δε Λας Κάσας - Εθνικός Δρυμός Άγουα Αζούλ - Παλένκε

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για το θαυμαστό Παλένκε, που για εκατοντάδες χρόνια ήταν χαμένο μέσα στην πυκνή ζούγκλα που το περιβάλει. Άλλοτε μυθικό βασίλειο, η μούσα του βασιλιά Πακάλ, που βασίλεψε από το 615 έως το 683 μ.Χ., αποτελεί την καρδιά του μεγάλου πολιτισμού των Mάγιας. Θα το πλησιάσουμε μέσω της κοιλάδας Oκόσινγκο και των 500 εντυπωσιακών καταρρακτών Άγουα Aζούλ ("Γαλάζια Νερά"), τους οποίους θα επισκεφθούμε και θα φωτογραφίσουμε, καθώς κυλούν πάνω στους γυμνούς βράχους. Άφιξη στο Παλένκε, το "οχυρωμένο σπίτι", όπου οι τάφοι των μεγάλων αρχηγών ανακαλύφθηκαν άθικτοι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

10η μέρα: Παλένκε, Περιήγηση - Καμπέτσε

O Πακάλ, η "Ασπίδα του Ήλιου", ο ιδρυτής του Παλένκε, έκτισε ένα πολυτελέστατο ανάκτορο και μια πυραμίδα-ναό: Στο εσωτερικό της πυραμίδας βρίσκεται ο νεκρικός θάλαμος του βασιλιά, όπως ενταφιάστηκε το 683 με κυρίαρχο χρώμα το έντονο κόκκινο και διάκοσμο από νεφρίτη. Το πρωί θα περπατήσουμε στην αρχαιολογική ζώνη του Παλένκε και θα ξεναγηθούμε στο συγκρότημα του Σταυρού: ένα αριστούργημα αρμονίας, όπου τα πάντα συνδυάζονται με μεγαλοπρέπεια. Ναοί, ανάκτορα, πυραμίδες, πλατείες και γήπεδο της πελότας, που κατασκευάστηκαν από το 600 έως το 800 μ.X. Περισσότερο όμως χρόνο θα αφιερώσουμε στην πυραμίδα-ναό των επιγραφών με τη σαρκοφάγο του βασιλιά Πακάλ. Αργότερα, στις χρυσαφένιες παραλίες της χερσονήσου Γιουκατάν, θα συναντήσουμε την πόλη-κόσμημα Καμπέτσε, μία από τις ωραιότερες της χώρας. Θα επισκεφθούμε το ζωντανό ιστορικό της κέντρο και θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

11η μέρα: Καμπέτσε - Ουξμάλ - Καμπάχ - Μέριντα

Συνεχίζουμε σήμερα οδικώς για να επισκεφθούμε τις αρχαιότητες του Ουξμάλ, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο ενός συμπλέγματος από κωμοπόλεις και που μαζί με τη γειτονική Καμπάχ ήκμασαν κατά τον 8ο αιώνα. Το ανάκτορο του κυβερνήτη, το σπίτι των περιστεριών, το τετράπλευρο των Καλογραιών, οι πυραμίδες, το σπίτι της Χελώνας και ο ναός της μαντείας, είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα επισκεφθούμε. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη Μέριντα, μια πόλη με υπέροχα αποικιακά κτίρια, πλούσιες αγορές και έντονη νυχτερινή ζωή. Άφιξη, περιήγηση στην πόλη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

12η μέρα: Μέριντα - Τσιτσέν Ιτζά - Κανκούν

Το πρωί θα επισκεφθούμε την αρχαιολογική ζώνη του Τσιτσέν Ιτζά με τις τεράστιες πυραμίδες και τα αφιερωμένα στους θεούς θυσιαστήρια. Ήταν η ιερότερη πόλη των Mάγιας και μετέπειτα πολιτιστικό και θρησκευτικό κέντρο των Tολτέκων, κτισμένο τον 5ο π.X. αιώνα. Το Τσιτσέν Ιτζά θεωρείται υπόδειγμα αρχιτεκτονικής και εφαρμογής των επιστημονικών γνώσεων της εποχής. Γύρω στο 900 μ.X. εγκαταλείφθηκε από τους Mάγιας, αλλά έναν αιώνα αργότερα ανοικοδομήθηκε από τους Tολτέκους. Στα περίχωρα βρίσκεται ένα πηγάδι με ζοφερή όψη, που κάποτε συνδεόταν με ανθρωποθυσίες. Από εδώ προέρχεται το όνομα της πόλης, καθώς Τσιτσέν σημαίνει "στόμα πηγαδιού". Ο ναός του Kουκαλκάν, το γήπεδο της μπάλας, ο ναός των Πολεμιστών, είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα επισκεφθούμε στην περιοχή. Συνεχίζουμε για το φημισμένο τουριστικό θέρετρο Κανκούν με την εξωτική ομορφιά και τις χρυσαφένιες παραλίες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

13η μέρα: Κανκούν - Πτήση για την Αθήνα

Πρωινή περιήγηση στο Κανκούν, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσων σταθμών.

 

14η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ξενοδοχεία 4* (στο Τεχουαντεπέκ 3*)
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
  • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
  • Έλληνας αρχηγός-συνοδός
  • Ταξιδιωτική θήκη με ενημερωτικά έντυπα
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

 

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, εμπλουτισμένη ταξιδιωτική ασφάλεια: € 880
  • Τοπικοί φόροι, Φιλοδωρήματα, Αχθοφορικά, Φόροι εσωτερικών πτήσεων, Ιατροφαρμακευτική ασφάλεια: € 100

 

Σημειώσεις: Το ταξίδι πραγματοποιείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα) το ταξίδι δεν ακυρώνεται, αλλά υπάρχει επιβάρυνση 150 €/άτομο

στις τιμές υπάρχει επιπλέον φόρος €880
Αναχώρηση
Δώρο
Πτήση
Ξενοδοχείο
Δίκλινο
Μονόκλινο
Παιδικό
 

Ατομικό ταξίδι ή Κρουαζιέρα

Κερδίστε χρόνο...

 

Αν δεν επιθυμείτε συμμετοχή σε οργανωμένη αναχώρηση, σημειώστε τις λεπτομέρειες για το ατομικό ή το γαμήλιο ταξίδι σας, και εμείς θα βρούμε τη καλύτερη προσφορά στην ελληνική αγορά από όλους τους συνεργάτες μας, χωρίς να χρειάζεται να σπαταλάτε χρόνο στην έρευνα αγοράς για τη καλύτερη πρόταση. Και μη ξεχνάτε πως με τη κράτησή σας στη groupsonline κερδίζετε τη μεταφορά από το χώρο σας προς το αεροδρόμιο με πολυτελές όχημα της εταιρείας μας (Mercedes Vito 2017)