10 ημέρες
Grousponline-Cosmorama. Μη.τ.ε 0206Ε60000007801

Κένυα Ναϊβάσα Σαφάρι Μασάι Μάρα Μομπάσα

Γενικά

Η Κένυα είναι η πιο ελκυστική χώρα της ανατολικής Αφρικής. Εκεί ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με τις αυθεντικότερες όψεις της αφρικανικής ζωής. Με οδικό δίκτυο αρκετά καλό και με οργανωμένα εθνικά πάρκα, φαντάζει πραγματικά ως το ιδανικότερο μέρος για να επισκεφθεί κανείς την Αφρική, να φωτογραφήσει ζώα και να δει από κοντά φυλές, χωρίς να θυσιάσει την άνεση, την καλοπέραση και το καλό φαΐ. Τέλος η Μομπάσα, χτισμένη στο ομώνυμο νησί του Ινδικού, λίγα μόλις μέτρα από την απέναντι ακτή, γοητεύει με τις παραλίες της, την αραβική συνοικία της παλιάς πόλης και το Φρούριο των Πορτογάλων.

Με μια ματιά...

  1. Πτήσεις με την Swiss Air και άφιξη αυθημερόν
  2. Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*, 4*suplodge
  3. Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Ναϊρόμπι με ημιδιατροφή
  4. Ξενάγηση στο Μουσείο Κάρεν Μπλίξεν
  5. Δείπνο στο φημισμένο εστιατόριο Carnivore
  6. Πλήρη διατροφή (σαφάρι & Μομπάσα)
  7. Επίσκεψη στη λίμνη Ναϊβάσα
  8. Διανυκτέρευση στη λίμνη Νακούρου και σαφάρι
  9. Διαμονή σε λοτζ κατά την επίσκεψή μας στο Πάρκο Μάρα
  10. Σαφάρι στο μεγαλύτερο καταφύγιο άγριας ζωής
  11. Ξενάγηση στην Μομπάσα (παλιό λιμάνι, πορτογαλικό φρούριο)
  12. Χαλάρωση στην εξωτική παραλία του ξενοδοχείου στην Μομπάσα

Απαραίτητα

  • Διαβατήριο 6 μηνης ισχύος

Σας προτείνουμε

  • Φάρμακα για ελονοσία και κίτρινου πυρετού.

Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1η: Αθήνα – Ναϊρόμπι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για Ναϊρόμπι. Άφιξη στην Κενυάτικη πρωτεύουσα, μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Ναϊρόμπι

Μετά το πρωινό ξενάγηση της πόλης. Χτισμένο πάνω στον Ισημερινό, το Ναϊρόμπι έχει ένα πολύ ευχάριστο κλίμα και πολλά ενδιαφέροντα μέρη. Στην περιήγησή μας θα δούμε τα κυβερνητικά κτίρια, από την εποχή της ανεξαρτησίας (1963), το διεθνές συνεδριακό κέντρο Κενυάτα -σήμα κατατεθέν της πόλης, το κτίριο του σιδηροδρομικού σταθμού, την τοπική αγορά και άλλα. Το επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας όμως εστιάζεται στο Μουσείο της Κάρεν Μπλίξεν που αποτέλεσε και το σπίτι της Δανής συγγραφέας από το 1914 έως το 1931. Απόγευμα ελεύθερο, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε ένα κέντρο με τις αγαπημένες μας καμηλοπαρδάλεις για να γνωρίσετε από κοντά τα γοητευτικά αυτά ζώα, να τα ταΐσετε και να τα φωτογραφίσετε, μια μοναδική εμπειρία. Το δεύτερο βράδυ μας στην Κένυα θα απολαύσουμε μια μεγάλη ποικιλία κρεατικών στο διεθνούς φήμης εστιατόριο Carnivore.

Ημέρα 3η: Ναϊρόμπι - Λίμνη Ναϊβάσα - Λίμνη Νακούρου

Σήμερα αποχαιρετούμε την πρωτεύουσα, με τελική κατεύθυνση τη λίμνη Νακούρου. Ενδιάμεσα θα περάσουμε και θα κάνουμε στάση για φωτογραφίες στη λίμνη Ναϊβάσα, με τα όμορφα φλαμίγκο που ζουν εκεί. Θα συνεχίσουμε για τον τελικό προορισμό μας για σήμερα, την λίμνη Νακούρου. Το καταπράσινο τοπίο γύρω από τη λίμνη θα μας ενθουσιάσει, και αμέσως μετά θα έχουμε την πρώτη μας εμπειρία σαφάρι. Μια πρώτη ευκαιρία να θαυμάσουμε τον λευκό και τον μαύρο ρινόκερο, αν είμαστε τυχεροί την λεοπάρδαλη, αλλά και μικρότερα άγρια ζώα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η: Λίμνη Νακούρου - Μασάι Μάρα

Μετά το πλούσιο πρωινό μας αναχωρούμε για την επικράτεια της φυλής των Μασάι, το γνωστό εθνικό πάρκο Μάρα. Στη διαδρομή μας θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την αφρικανική σαβάνα και να αντικρύσουμε την καταπληκτική θέα του Μεγάλου Ρήγματος που καταλαμβάνει ένα πολύ μεγάλο μέρος της Αφρικανικής Ηπείρου. Εγκατάσταση σε πολυτελές λοτζ στην καρδιά του Πάρκου και … επιτέλους η στιγμή που όλοι περιμέναμε: σαφάρι μέσα στο μεγαλύτερο καταφύγιο της άγριας ζωής σε όλη την Αφρική, που θα μας δώσει την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά λιοντάρια, ζέβρες, γαζέλες, ελέφαντες και πολλά είδη πουλιών. Μια μοναδική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη!

Ημέρα 5η: Μασάι Μάρα

Πρωινό φωτογραφικό σαφάρι για να γνωρίσουμε από κοντά την άγρια ζωή και τους σκληρούς αγώνες που διέπουν την συνύπαρξη των ζώων. Αντιλόπες, βούβαλοι, λιοντάρια, ύαινες, ζέβρες, ρινόκεροι, λεοπαρδάλεις σε απόσταση αναπνοής, θα μας καθηλώσουν με τις εντυπωσιακές τους παρουσίες και την κυριαρχία τους στον αφρικάνικο χώρο. Το απόγευμα όσοι επιθυμείτε μπορείτε να επισκεφθείτε ένα τυπικό χωριό της φυλής των Μασάι όπου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά τον πρωτόγονο τρόπο ζωής τους, να ενημερωθείτε για τις καθημερινές δραστηριότητές τους και να αγοράσετε χειροποίητα αναμνηστικά μικροαντικείμενα. Επιστροφή το απόγευμα στην άνεση των λοτζ μας και πλούσιο δείπνο με τοπικές σπεσιαλιτέ.

Ημέρα 6η: Μασάι Μάρα – Μομπάσα

Σήμερα επιστρέφουμε οδικώς στο Ναϊρόμπι και το απόγευμα αναχωρούμε αεροπορικώς για τη «θερμή» πρωτεύουσα της Κένυας, την τροπική Μομπάσα. Εγκατάσταση στο πολυτελές παραθαλάσσιο ξενοδοχείο μας. Πριν το δείπνο ενδέχεται χρόνος ελεύθερος για ένα πρώτο μπάνιο στα ζεστά νερά του Ειρηνικού.

Ημέρα 7η: Μομπάσα

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσει η ξενάγηση της πόλης, όπου θα επισκεφθούμε ιστορικά και πολιτιστικά σημεία και θα περιηγηθούμε στην πολύχρωμη πόλη για να δούμε το παλιό λιμάνι, έδρα δουλεμπορίου μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα, την παλιά αραβική γειτονιά με τις εκκλησιαστικές σκαλιστές πόρτες κι ακόμα ένα από τα πολλά κέντρα ξυλογλυπτικής που διαθέτει η πόλη. Στη διάρκεια αυτής της ξενάγησης δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε το περίφημο πορτογαλικό φρούριο που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και αποτελεί ένα από τα βασικά αξιοθέατα της Μομπάσα.

Ημέρα 8η: Μομπάσα

Ημέρα ελεύθερη για να απολαύσετε τον ήλιο, την θάλασσα και την εξωτική παραλία του ξενοδοχείου μας! Προτείνουμε ακόμη να κάνετε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή μέχρι το Μαλίντι όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο ωκεάνιο πάρκο της Ανατολικής Αφρικής. Η γνωριμία σας με τον κοραλλιογενή βυθό και το κοσμοπολίτικο ύφος της περιοχής θα σας μείνει αξέχαστη.

Ημέρες 9η – 10η: Μομπάσα - Ναϊρόμπι – Αθήνα

Λίγες ώρες ελεύθερες να χαρούμε τη πόλη πριν αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας. Γεμάτοι πλούσιες εντυπώσεις από την γνωριμία μας με την αφρικανική χώρα της Κένυας φτάνουμε στην Αθήνα αργά το μεσημέρι της 10ης μέρας.

  • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.
  • Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη. Ρωτήστε μας για τις τιμές.
  • Συνιστάται η χρήση δολαρίων ΗΠΑ (έκδοσης από το 2002 και μετά).

Παρατηρήσεις:

  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για την περίοδο παροχής του ταξιδιού. Ωστόσο, συνιστούμε να επιβεβαιώνετε την τιμή κατά τη στιγμή της κράτησης. 
    Αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με διαθέσιμα Ξενοδοχεία και τιμές θα βρείτε κατεβάζοντας το σχετικό τιμοκατάλογο που θα βρείτε στις Πληροφορίες του ταξιδιού παρακάτω, ή στο τμήμαΤιμοκατάλογοι της ιστοσελίδας μας.

  • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

  • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.

  • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Με Swiss Air.
  • Διαμονή: Σε ξενοδοχεία 4*, 4* sup και πολυτελή λοτζ στο σαφάρι.
  • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Γεύματα: Πλήρης διατροφή στο σαφάρι και όλα τα γεύματα (all inclusive) στη Μομπάσα. Ημιδιατροφή στο Ναϊρόμπι (περιλαμβάνεται δείπνο στο φημισμένο εστιατόριο Carnivore στο Ναιρόμπι).
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Στο Πάρκο Μασάι Μάρα.
  • Άλλο: Επίσκεψη στο εκπληκτικό μουσείο Κάρεν Μπλίξεν στο Ναιρόμπι και στο φρούριο στη Μομπάσα.
  • Φιλοδωρήματα.
  • Ξεναγός: Τοπικοί ξεναγοί.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Για όλες τις μέρες του ταξιδιού.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Αχθοφορικά.
  • Βίζα εισόδου: 50 USD που πληρώνεται και εκδίδεται επί τόπου με την είσοδο στη χώρα.
  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
στις τιμές υπάρχει επιπλέον φόρος €890
Αναχώρηση
Δώρο
Πτήση
Ξενοδοχείο
Δίκλινο
Μονόκλινο
Παιδικό
 

Ατομικό ταξίδι ή Κρουαζιέρα

Κερδίστε χρόνο...

 

Αν δεν επιθυμείτε συμμετοχή σε οργανωμένη αναχώρηση, σημειώστε τις λεπτομέρειες για το ατομικό ή το γαμήλιο ταξίδι σας, και εμείς θα βρούμε τη καλύτερη προσφορά στην ελληνική αγορά από όλους τους συνεργάτες μας, χωρίς να χρειάζεται να σπαταλάτε χρόνο στην έρευνα αγοράς για τη καλύτερη πρόταση. Και μη ξεχνάτε πως με τη κράτησή σας στη groupsonline κερδίζετε τη μεταφορά από το χώρο σας προς το αεροδρόμιο με πολυτελές όχημα της εταιρείας μας (Mercedes Vito 2017)