14 ημέρες
Grousponline-Manessis Travel. Μη.τ.ε 0206E60000249

Ινδία, Ρατζαστάν

Μία περιοχή, γεμάτη από μύθους & παραδόσεις, πολιτισμικό μωσαϊκό, έντονα χρώματα, παλάτια και φρούρια με πλούσια αρχιτεκτονική, ιστορίες με πρίγκιπες πολεμιστές & σε περίοπτη όψη η «Βενετία της Ανατολής»  …η ρομαντική Ουνταϊπούρ

1η μέρα: Αθήνα - Δελχί

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Ινδίας, το Δελχί.

 

2η μέρα: Δελχί, Ξενάγηση

Άφιξη στο Δελχί και συνάντηση με τον τοπικό μας αντιπρόσωπο. Ένας συνδυασμός επισκέψεων ανάμεσα στο Νέο και το Παλαιό Δελχί η σημερινή μας περιήγηση, για να γνωρίσουμε τις καλοσχεδιασμένες λεωφόρους του Νέου, αλλά και τη γοητεία των περασμένων χρόνων του Παλαιού, με τα μαρμάρινα παλάτια, τα τζαμιά και τα παζάρια, που έρχονται σαν μια σειρά εικόνων από ιστορίες μαχαραγιάδων. Περνώντας έξω από το Κόκκινο Φρούριο, θα δούμε το Μεγάλο Τζαμί (Τζαμά Μαστζίντ), θα επισκεφθούμε το απέριττο μνημείο αποτέφρωσης του Γκάντι (Ρατζ Γκατ), το ιστορικό παζάρι Chandni Chowk, το εντυπωσιακό μαυσωλείο του Μογγόλου αυτοκράτορα Χουμαγιούν, τον ναό Λάξμι Ναραγιάν, καθώς και το παλαιότερο ισλαμικό μνημείο της Ινδίας, τον μιναρέ Κουτούμπ (Qutub Minar). Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Δελχί - Αξαρντάμ - Ματούρα - Άγκρα (204 χλμ./2-3 ώρες)

Ακολουθώντας την πορεία μας για την Άγκρα σήμερα, θα κάνουμε μία στάση στη "νέα κατοικία του θεού" Αξαρντάμ. Ένας εντυπωσιακός ινδουιστικός τόπος αιώνιας αφοσίωσης και μία πνευματική πανεπιστημιούπολη αφιερωμένη στην αρμονία και τη μάθηση. Συνεχίζουμε για την γενέτειρα του Κρίσνα, τη Ματούρα, όπου θα επισκεφθούμε τον ομώνυμο ναό. Έχοντας πλέον μυηθεί στην επικρατέστερη θρησκεία της χώρας, τον ινδουισμό, αναχωρούμε για την Άγκρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Άγκρα, Ξενάγηση

Κατά την πρωινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε το πιο διάσημο μνημείο όχι μόνο της πόλης, αλλά και ολόκληρης της χώρας, το περίφημο Ταζ Μαχάλ, καθώς και το Κόκκινο Φρούριο της Άγκρα, γεμάτο από παιχνιδιάρες μαϊμούδες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Προαιρετικά μπορείτε να παρακολουθήσετε το Mohebet-e-Taj, μία παράσταση με θέμα τον αιώνιο έρωτα και την κατασκευή του μοναδικού μνημείου του Ταζ Μαχάλ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Άγκρα - Φατεχπούρ Σικρί - Αμπανέρι - Τζαϊπούρ (238 χλμ./3-4 ώρες)

Αναχώρηση για την "Ροζ Πόλη", την Tζαϊπούρ. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας διαδρομής θα επισκεφθούμε αρχικά την Φατεχπούρ Σικρί ("Πόλη της Νίκης"), μια πόλη που εγκαταλείφθηκε 14 χρόνια μετά την ίδρυσή της το 1569 από τον αυτοκράτορα Άκμπαρ. Ακολουθεί στάση στο μικρό χωριό Αμπανέρι για να δούμε τον ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής ταμιευτήρα νερού (baori) με τα βαθμιαία μειούμενα σκαλοπάτια του. Συνεχίζουμε για Tζαϊπούρ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: Τζαϊπούρ, Ανάβαση στο φρούριο της Αμπέρ με ελέφαντες, Ξενάγηση πόλης, βόλτα με ποδηλατάμαξες (τελετή Αάρτι)

Η μέρα μας θα ξεκινήσει με επίσκεψη στο φρούριο της Αμπέρ, που μέχρι το 1728 αποτελούσε το διοικητήριο της επαρχίας. Βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο και η προσέγγισή του γίνεται στην πλάτη ελεφάντων! Η ξενάγησή μας θα συνεχιστεί στην ίδια την Τζαϊπούρ, όπου θα επισκεφθούμε το ανάκτορο και το αστεροσκοπείο Jandar Mandar και θα θαυμάσουμε την πρόσοψη του Χαβά Μαχάλ - ένα ασυνήθιστης αρχιτεκτονικής παλάτι με πολυάριθμα παραθυράκια, που κτίστηκε το 1799 προκειμένου οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας να μπορούν να παρακολουθούν την καθημερινή ζωή, χωρίς να γίνονται αντιληπτές. Η μέρα θα κλείσει με μία γραφική βόλτα με ποδηλατάμαξες στην τοπική αγορά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Προαιρετικά μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διάσημη τελετή Αάρτι στον ναό Birla. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

7η μέρα: Τζαϊπούρ - Ουνταϊπούρ/"Η Βενετία της Ανατολής" 

Πρωινή αναχώρηση για την ρομαντική Ουνταϊπούρ, με τις αποχρώσεις της ώχρας και του μωβ των κορυφογραμμών που την περιβάλουν, τα μαγευτικά παλάτια, τους μυστηριώδεις ναούς, τα πολύχρωμα καλντερίμια, τις ατέλειωτες βαρκάδες στην λίμνη Πιτσόλα και τα ατελείωτα παζάρια στις αγορές της. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

 

8η μέρα: Ουνταϊπούρ, Ξενάγηση, βαρκάδα στην λίμνη Πιτσόλα

Η σημερινή μας ξενάγηση αρχίζει από το παλάτι της πόλης ή αλλιώς το "αρχιτεκτονικό θαύμα του Ρατζαστάν", κτισμένο από γρανίτη και μάρμαρο με ένα μείγμα μεσαιωνικής-ευρωπαϊκής και κινεζικής αρχιτεκτονικής, πάνω στην ήσυχη λίμνη Πιτσόλα. Πριν την επίσκεψή μας, θα σας προσφέρουμε καφέ ή τσάι στους κήπους του ανακτόρου, για να απολαύσετε με τον καλύτερο τρόπο την επιβλητική είσοδο. Στη συνέχεια θα δούμε τις πολυάριθμες αίθουσές του, τον διάκοσμο με τα παγώνια, το χρυσό σύμβολο της δυναστείας του ήλιου, την ιδιαίτερη κρεβατοκάμαρα του μαχαραγιά και την αίθουσα με τα ασημένια κειμήλια. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη του κοντινού ναού Τσαγκντίς(Jagdish), με το πανύψηλο κωδωνοστάσιο στολισμένο με γλυπτά χορευτών, ελεφάντων, ιππέων και μουσικών. Ακολουθούν οι Κήποι της πριγκίπισσας και των 48 υπηρετριών της Saheliyon-Ki-Bari με τα όμορφα σιντριβάνια και σημεία ξεκούρασης.

Θα περάσουμε από τη λίμνη Φατεχσαγκάρ και θα κλείσουμε την περιήγησή μας με απογευματινή βαρκάδα στα χρώματα του δειλινού, στα γαλήνια νερά της λίμνης Πιτσόλα, περνώντας περιμετρικά από την πόλη και θαυμάζοντας από κοντά τις εγκαταστάσεις του διάσημου κάτασπρου θερινού ανάκτορου-ξενοδοχείου Taj. Η στάση μας σε κοντινό νησί - σημείο εκδηλώσεων και συνεύρεσης του μαχαραγιά με το χαρέμι του - θα μας προσφέρει μία προνομιακή θέση για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα, αλλά και ολόκληρη την πόλη, που αρχίζει σιγά σιγά να φωταγωγείται. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια - ζωγραφική πάνω σε κονίαμα από επεξεργασμένη σκόνη οστών καμήλας, που καθιστά εμφανή την απεικόνιση και στις δύο όψεις. Η τέχνη των πιστών ζωγράφων του μαχαραγιά συνεχίζεται μέχρι και σήμερα από τη σχολή της περιοχής. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

 

μέρα: Ουνταϊπούρ - Ρανακπούρ -  Τζοντπούρ, Φρούριο Μεχρανγκάρχ, Τζασουάντ Θαντά (260 χλμ.)

Πρωινή αναχώρηση για την "μπλε πόλη της Ινδίας, την Τζοντπούρ. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε τον μαρμάρινο Τζαϊνιστικό ναό της Ρανακπούρ, που αποτυπώνεται αρχιτεκτονικά σαν "ένα ποίημα σε πέτρα". Άφιξη στην Τζοντπούρ και επίσκεψη στο φρούριο Μεχρανγκάρχ (Mehrangarh), ένα από τα επιβλητικότερα οχυρά των Ινδιών, λαξευμένο στους βράχους και με επάλξεις από 6 έως 36 μέτρα, γεμάτο ιστορίες και μύθους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το κάτασπρο (από λευκό μάρμαρο) κενοτάφιο του Μαχαραγιά Τσασβάντ Σινχ ΙΙ (Τζασουάντ Θαντά), που βρίσκεται σε μία ήσυχη περιοχή με όμορφη θέα στην πόλη και στο φρούριο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

10η μέρα: Τζοντπούρ - Τζαϊσαλμέρ (295 χλμ.)

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την "Χρυσή πόλη", την Τζαϊσαλμέρ, ένα μικρό διαμάντι στην καρδιά της ινδικής ερήμου Ταρ, που μοιάζει σαν να βγήκε από τον κόσμο των παραμυθιών. Μέσα από τα τείχη της συνοριακής αυτής πόλης συναντά κανείς ινδουιστικούς και τζαϊνιστικούς ναούς, περίτεχνα παλάτια, μεγαλόπρεπα αρχοντικά με υπέροχες διακοσμήσεις. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και βόλτα γνωριμίας με την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

11η μέρα: Τζαϊσαλμέρ, Ξενάγηση, βόλτα με καμήλες στην έρημο

Πρωινή επίσκεψη στο οχυρό της πόλης με τα τριπλά του τείχη, κτισμένο το 1156 για τις μάχες των δυναστειών της εποχής. Σήμερα φιλοξενεί 3.000 κατοίκους και θεωρείται το ιστορικό κέντρο της περιοχής, γνωστό και από την ταινία που γυρίστηκε εκεί, "Το Χρυσό Οχυρό". Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε ιστορικά αρχοντικά της πόλης (Χαβέλις), καθώς και τον Τζαϊνιστικό ναό της. Το απόγευμα θα απομακρυνθούμε από την "Χρυσή πόλη" για μια βόλτα με καμήλες στους κοντινούς αμμόλοφους, απολαμβάνοντας την απεραντοσύνη της ερήμου και τα χρώματα του δειλινού! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

12η μέρα: Τζαϊσαλμέρ - Μπαϊκανέρ, Ξενάγηση (333 χλμ.)

Πρωινή αναχώρηση για Μπαϊκανέρ. Η πόλη, ως διοικητικό κέντρο της περιοχής και πρωτεύουσα του ομώνυμου πριγκιπάτου, είναι σήμερα η πέμπτη μεγαλύτερη του Ρατζαστάν. Άφιξη και επίσκεψη του φρουρίου Τζουναγκάρθ (το μόνο που δεν είναι κτισμένο σε λόφο και αποτελεί σχεδιαστικά ένα τέλειο τετράγωνο). Το φρούριο αυτό είναι το αποτέλεσμα οικοδόμησης και δραστηριοτήτων 16 διαδοχικών γενεών των ηγεμόνων της περιοχής, αρχής γενομένης από τα τέλη του 16ου αιώνα. Αυτό το υπέροχο παλάτι-φρούριο έχει να επιδείξει παλαιά μνημεία, εννέα ναούς, εξαιρετικά αντικείμενα τέχνης, επτά ιστορικές πύλες, οπλοστάσιο, όμορφους κήπους και τα ιερά συμβολικά χέρια του σάτι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το τριώροφο ανάκτορο-μουσείο του Μαχαραγιά Γκάγκα, κτισμένο από κόκκινο ψαμμίτη στο διάστημα 1902-1926, σε Ινδο-Σαρακήνικο στυλ. Εκτός από τις περίτεχνες αίθουσες του ανακτόρου, μοναδικός είναι ο διάκοσμος της εσωτερικής πισίνας και της τέταρτης μεγαλύτερης ιδιωτικής βιβλιοθήκης του κόσμου! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

13η μέρα: Μπαϊκανέρ - Δελχί (8ωρη διαδρομή με Υπερταχεία) 

Σήμερα θα αναχωρήσουμε με την Υπερταχεία για το Δελχί. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Προαιρετικά, μπορείτε να παρακολουθήσετε την υπέρλαμπρη παράσταση "Kingdom of Dreams" στο ομώνυμο θέατρο και να χαλαρώστε στα παρακείμενα καταστήματα με διάκοσμο από όλες τις περιοχές της Ινδίας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

14η μέρα: Δελχί - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο νωρίς το πρωί και πτήση για την Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη αυθημερόν.

Περιλαμβάνονται

●Αεροπορικά εισιτήρια με Oman Air ή Gulf Air ή Emirates ή Etihad ή Qatar ή Turkish (ανάλογα με την ημερομηνία αναχώρησης) ●Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα ●Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*+, 5* ●Ημιδιατροφή εντός των ξενοδοχείων ●Αρχηγός-συνοδός από Αθήνα ●Τοπικοί ξεναγοί

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, ατομική ιατροφαρμακευτική ασφάλιση, είσοδοι: € 680
  • Βίζα εισόδου στην Ινδία περίπου € 85, η οποία εκδίδεται από το γραφείο μας ηλεκτρονικά (απαιτούνται 5 εργάσιμες ημέρες)
  • Τοπικοί φόροι για φιλοδωρήματα, αχθοφορικά (καταβάλλονται μόνο στην Ινδία): € 85

Προτεινόμενα  ξενοδοχεία 4*+, 5* ή αντίστοιχα

  • 1 Διαν/ση Δελχί - The Suryaa 5*
  • 2 Διαν/σεις Άγκρα - Ramada Plaza 5*
  • 2 Διαν/σεις Τζαϊπούρ - Rajputana Hotel 5*
  • 2 Διαν/σεις Ουνταϊπούρ - Radisson 4*+
  • 1 Διαν/ση Τζοντπούρ - Indana Palace 5*
  • 2 Διαν/σεις Τζαϊσαλμέρ - Taj Gateway 4*+
  • 1 Διαν/ση Μπαϊκανέρ - Laxmi Niwas Palace 4*+
  • 1 Διαν/ση Δελχί - Crowne Plaza Okhla 5*

Σημειώσεις

·  Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη έκβασή του 

· Οι αναχωρήσεις εκτελούνται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων

· Επιβάρυνση για συμμετοχή 2 ατόμων χωρίς συνοδό: € 220/άτομο

· Επιβάρυνση για συμμετοχή 3-6 ατόμων χωρίς συνοδό: € 150/άτομο

· Επιβάρυνση για συμμετοχή 7-10 ατόμων χωρίς συνοδό: € 120/άτομο

· Επιβάρυνση για συμμετοχή 10 ατόμων με συνοδό: + € 90/άτομο

· Σε περίπτωση πτήσης από Τζαϊπούρ σε Ουνταϊπούρ, θα υπάρξει επιβάρυνση € 50/άτομο

· Το πρόγραμμα γίνεται συνδυαστικά με το "Χρυσό Τρίγωνο Ινδιών"

· Πολλές από τις αναχωρήσεις με την Oman Air πιθανόν να ξεκινούν από την Τζαϊπούρ ή να καταλήγουν στην Τζαϊπούρ (από 16/4 και μετά) έχοντας τις ίδιες διανυκτερεύσεις, με μία μέρα παραπάνω.  

· Στις εορταστικές αναχωρήσεις, υπάρχει υποχρεωτικό γκαλά εντός των ξενοδοχείων, με επιβάρυνση  

· Απαραίτητο διαβατήριο με 6μηνη ισχύ

στις τιμές υπάρχει επιπλέον φόρος €680
Αναχώρηση
Δώρο
Πτήση
Ξενοδοχείο
Δίκλινο
Μονόκλινο
Παιδικό
 

Ατομικό ταξίδι ή Κρουαζιέρα

Κερδίστε χρόνο...

 

Αν δεν επιθυμείτε συμμετοχή σε οργανωμένη αναχώρηση, σημειώστε τις λεπτομέρειες για το ατομικό ή το γαμήλιο ταξίδι σας, και εμείς θα βρούμε τη καλύτερη προσφορά στην ελληνική αγορά από όλους τους συνεργάτες μας, χωρίς να χρειάζεται να σπαταλάτε χρόνο στην έρευνα αγοράς για τη καλύτερη πρόταση. Και μη ξεχνάτε πως με τη κράτησή σας στη groupsonline κερδίζετε τη μεταφορά από το χώρο σας προς το αεροδρόμιο με πολυτελές όχημα της εταιρείας μας (Mercedes Vito 2017)