5 ημέρες
Grousponline-Manessis Travel. Μη.τ.ε 0206E60000249

Σουλτανάτο του Ομάν

Από τις καυτές ερήμους μέχρι τις καταπράσινες οροσειρές, το εντυπωσιακό Σουλτανάτο του Ομάν κρύβει πολλά μυστικά.

Η χώρα που γέννησε τον θρυλικό Σεβάχ τον Θαλασσινό έχει μία ακτογραμμή που εκτείνεται σε μήκος 1700 χιλιομέτρων στον Ινδικό ωκεανό.

Εξερευνήστε τα πολλά φρούρια και μουσεία της, ανεβείτε στα βουνά, κάντε βόλτες στους αμμόλοφους, παζαρέψτε με τους φιλικούς εμπόρους στα σουκς, όπου θα βρείτε σε αφθονία ασημικά, χρυσαφικά, λιβάνι, αντίκες, έργα τέχνης και χειροτεχνίας.

Η πρωτεύουσα Μάσκατ γοητεύει τους επισκέπτες όσο καμία  άλλη πόλη στον Κόλπο, καθώς έχει διατηρήσει πολλά στοιχεία της αραβικής της κληρονομιάς

 

5ήμερο πρόγραμμα

 

Μάσκατ, Νίζουα, Μπάχλα, Τζαμπρίν, Έρημος Γουαχίμπα 

 

 

1η μέρα: Αθήνα - Μάσκατ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα του σουλτανάτου του Ομάν, τη Μάσκατ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα: Μάσκατ, Ξενάγηση πόλης

Πρωινή ξενάγηση της πόλης με αφετηρία την τοπική της αγορά για να βιώσουμε την καθημερινή ζωή των κατοίκων του σουλτανάτου. Χρόνος ελεύθερος στο Μουτράχ Σουκ (Mutrah Souq), όπου σας περιμένει μία μεγάλη ποικιλία από παλαιά και νέα προϊόντα έτοιμα για παζάρεμα. Συνεχίζοντας την περιήγησή μας στην πόλη, θα σταματήσουμε για φωτογραφίες έξω από το παλάτι του Σουλτάνου του Ομάν, περιτριγυρισμένο από τα Πορτογαλικά φρούρια Τζαλάνι (Jalani) και Μιρανί (Mirani) του 16ου αιώνα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μουσείο Μπαίτ Αλ Ζουμπαίρ (Bait Al Zubair) για να γνωρίσουμε την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Στον ελεύθερο χρόνο σας μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τις αγορές της πόλης ή τα σύγχρονα εμπορικά της κέντρα. 

 

3η μέρα: Μάσκατ - Νίζουα - Μπάχλα - Τζαμπρίν - Νίζουα

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για τα περίφημα Κάστρα του Ομάν με πρώτη μας επίσκεψη στην παλιά πρωτεύουσα της χώρας, τη Νίζουα (Nizwa), γνωστή για τα σουκς του ασημιού και το επιβλητικό της κάστρο. Επίσκεψη στην αγορά και στο κάστρο της πόλης και γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην πανέμορφη Μπάχλα (Bahla), που βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO. Τελευταίος σταθμός της σημερινής μας διαδρομής θα είναι στο ωραιότερο φρούριο της χώρας, το Τζαμπρίν (Jabrin), πλούσιο σε τοιχογραφίες, μπουντρούμια και κρυφά περάσματα. Επιστροφή στη Νίζουα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: Νίζουα - Έρημος Γουαχίμπα 

Με κατεύθυνση νότια, θα φθάσουμε σήμερα στην "αμμώδη θάλασσα", την μαγευτική έρημο Γουαχίμπα (Wahiba), που απλώνεται σε μία έκταση μήκους 200 χιλιομέτρων και πλάτους 100 χιλιομέτρων. Οι αμμόλοφοι ξεπερνούν εδώ τα 100-150 μέτρα και προσφέρουν ένα όμορφο θέαμα διαφορετικών αποχρώσεων. Βόλτα στους αμμόλοφους και στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε σέρφινγκ στην έρημο ή βόλτα με καμήλες. Θα φθάσουμε στην κατασκήνωση με τις τέντες πολυτελείας, για να περάσουμε μία από τις …χίλιες νύχτες με τον παραδοσιακό τρόπο, όπως και ο Σεβάχ ο Θαλασσινός.

 

5η μέρα: Έρημος Γουαχίμπα - Μάσκατ - Αθήνα

Μετά το Βεδουίνικο πρωινό, θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο της Μάσκατ για την πτήση μας προς Αθήνα. Άφιξη αυθημερόν. 

 

Επιβάρυνση Πρωτοχρονιάς: + € 100

 

 

Απαραίτητη ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με απ’ ευθείας πτήσεις της Oman Air
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* superior (τύπου Crowne Plaza Muscat, Golden Tulip Nizwa, Arabian Oryx camp)
  • 2 γεύματα συνολικά, τα οποία δίνονται κατά τη διάρκεια εκδρομών
  • Μεταφορές και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ελληνόφωνος αρχηγός
  • Τοπικός ξεναγός
  • Φ.Π.Α
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ταξιδιωτική τσάντα Manessis

 

 

Δεν Περιλαμβάνονται

• Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, κόστος έκδοσης βίζας, Ιατροφαρμακευτική ασφάλεια, νέος κυβερνητικός φόρος: + € 480

• Φιλοδωρήματα, τουριστικοί φόροι: + € 70 (καταβάλλονται τοπικά μόνο, στον συνοδό σας)

• Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

στις τιμές υπάρχει επιπλέον φόρος €480
Αναχώρηση
Δώρο
Πτήση
Ξενοδοχείο
Δίκλινο
Μονόκλινο
Παιδικό
 

Ατομικό ταξίδι ή Κρουαζιέρα

Κερδίστε χρόνο...

 

Αν δεν επιθυμείτε συμμετοχή σε οργανωμένη αναχώρηση, σημειώστε τις λεπτομέρειες για το ατομικό ή το γαμήλιο ταξίδι σας, και εμείς θα βρούμε τη καλύτερη προσφορά στην ελληνική αγορά από όλους τους συνεργάτες μας, χωρίς να χρειάζεται να σπαταλάτε χρόνο στην έρευνα αγοράς για τη καλύτερη πρόταση. Και μη ξεχνάτε πως με τη κράτησή σας στη groupsonline κερδίζετε τη μεταφορά από το χώρο σας προς το αεροδρόμιο με πολυτελές όχημα της εταιρείας μας (Mercedes Vito 2017)