8 ημέρες
Grousponline-Manessis Travel. Μη.τ.ε 0206E60000249

Βόρεια Ιταλία - Ελβετία

Μιλάνο, Λίμνη Ματζιόρε, Λίμνη Κόμο, Αλπικό Τραίνο/St. Moritz, Τορίνο. Διαμονή σε ξενοδοχείο 4*  με ημιδιατροφή εκτός της 2ης μέρας.

1ηΜΕΡΑ

Αθήνα - Πάτρα/Πλοίο

Αναχώρηση από Αθήνα για Πάτρα με ενδιάμεση στάση. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Ανκόνα. Διανυκτέρευση εν πλω.

2ηΜΕΡΑ

Ανκόνα - Μιλάνο

Άφιξη στην Ανκόνα και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, το Μιλάνο, την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας και το παγκόσμιο κέντρο μόδας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3ηΜΕΡΑ

Μιλάνο, Ξενάγηση

Ημέρα αφιερωμένη στη λίμνη Ματζιόρε και τα πανέμορφα νησιά της. Θα φθάσουμε στην κοσμοπολίτικη Στρέζα, το φημισμένο, κομψό θέρετρο στις όχθες της λίμνης, για να περπατήσουμε και να απολαύσουμε τοπία μοναδικά, να χαλαρώσουμε στα υπέροχα καφέ ή να κάνουμε (προαιρετικά, έξοδα ατομικά) μια κρουαζιέρα στα κοντινά γραφικά νησιά Ίζολα Μπέλλα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το εντυπωσιακό παλάτι της αριστοκρατικής οικογένειας Μπορομέε (Βορομαίων) του 17ου αιώνα με τους καταπληκτικούς βαθμιδωτούς κήπους και την εξαιρετική θέα, καθώς και το Ίζολα Μάντρε, άλλη μία έδρα της οικογένειας Μπορομέε, που έχει αφήσει το στίγμα της σχεδόν σε όλα τα σημεία της λίμνης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Λιγότερα

4ηΜΕΡΑ

Μιλάνο, Ξενάγηση, Εκδρομή στη Λίμνη Κόμο

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε τον Καθεδρικό ναό (Ντουόμο), ίσως το πιο χαρακτηριστικό αξιοθέατο της πόλης, έδρα του Αρχιεπισκόπου και τέταρτη μεγαλύτερη εκκλησία στην Ευρώπη, τη Σκάλα του Μιλάνου, ένα από τα διασημότερα θέατρα στον κόσμο, καθώς και την περίφημη σκεπαστή στοά Γκαλλερία Βιτόριο Εμμανουέλε Β΄ (Galleria Vittorio Emanuele II), που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Piazza del Duomo και συνδέεται με την Piazza della Scala. Λίγο αργότερα θα επισκεφθούμε την πόλη και την ομώνυμη λίμνη του Κόμο. Θα περπατήσουμε στην Piazza Cavour και στην κεντρική πλατεία με τα όμορφα καφέ και τα εστιατόρια, καθώς και στα πλακόστρωτα σοκάκια της παλαιάς πόλης. Πολύ κοντά βρίσκεται και ο Καθεδρικός ναός, που η κατασκευή του διήρκεσε τέσσερις περίπου αιώνες και είναι γνωστός για τις διαφορετικές αρχιτεκτονικές τεχνοτροπίες που ενσωματώνει. Επιστροφή στο Μιλάνο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Λιγότερα

5ηΜΕΡΑ

Μιλάνο, Εκδρομή στο St. Moritz

Μια ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή στη μαγεία των Ελβετικών τοπίων ξεκινά. Θα φθάσουμε στο Τιράνο, από όπου θα συνεχίσουμε με τραινάκι (έξοδα ατομικά) για το παγκοσμίου φήμης θέρετρο χειμερινών διακοπών St. Moritz, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1580 μέτρων, η λίμνη του οποίου, παγωμένη καθώς είναι τον χειμώνα, αποτελεί ιδανικό στάδιο για χόκεϋ. Αρχικά ήταν μικρό χωριό με ιαματικές πηγές, γνωστές ήδη από τους μεσαιωνικούς χρόνους. Άρχισε να εξελίσσεται σε χειμερινό θέρετρο από τον 19ο αιώνα και σήμερα είναι ένα από τα πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα για σκι τον χειμώνα και για πεζοπορία το καλοκαίρι. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο Μιλάνο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6ηΜΕΡΑ

Μιλάνο, Εκδρομή στο Τορίνο

Το Τορίνο είναι μια πολύ σπουδαία πόλη της Βόρειας Ιταλίας με πολλά αξιοθέατα, που πολλές φορές την προσπερνάμε, σήμερα όμως θα την γνωρίσουμε και σίγουρα θα μας γοητεύσει. Η θέση της σε μια πεδιάδα στους πρόποδες των Άλπεων με ένα μεγάλο μέρος της να βρέχεται από τον ποταμό Πάδο και οι πολλές μεγάλες πέτρινες γέφυρες, είναι τα στοιχεία που προσδίδουν στην πόλη ένα ξεχωριστό χρώμα και γραφικότητα. Στον Καθεδρικό ναό θα δούμε την φημισμένη Ιερά Σινδόνη, ένα από τα πιο σημαντικά και ταυτόχρονα από τα πιο αμφισβητούμενα κειμήλια της Καθολικής πίστης. Στον ελεύθερο χρόνο έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε το Αιγυπτιακό μουσείο του Τορίνο, το τρίτο μεγαλύτερο και σημαντικότερο μουσείο του κόσμου για την αρχαία Αίγυπτο, μετά από εκείνα της Βρετανίας και του Καΐρου. Φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες συλλογές αρχαίων αιγυπτιακών αρχαιοτήτων με περισσότερα από 30.000 αντικείμενα (σαρκοφάγους, παπύρους τοιχογραφίες κλπ.). Επίσης πολύ σημαντικό είναι και το Μουσείο Κινηματογράφου Fellini, Rosselini Visconti, Antonioni, με σπάνια συλλεκτικά εκθέματα. Επιστροφή στο Μιλάνο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Λιγότερα

7ηΜΕΡΑ

Μιλάνο - Ανκόνα/Πλοίο

Νωρίς το πρωί, γεμάτοι εικόνες, τοπία και αναμνηστικά, κατευθυνόμαστε μέσω Μπολόνιας για την Ανκόνα. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Πάτρα. Διανυκτέρευση εν πλω.

8ηΜΕΡΑ

Πάτρα - Αθήνα

Άφιξη στην Πάτρα και αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

 

Περιλαμβάνονται

  • Εισιτήρια πλοίων σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες με WC (AB4)
  • Πέντε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4*(HOLIDAY INN MILAN ASSAGO ή αντίστοιχο)
  • Ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο εκτός της 2ης μέρας (5 πρωινά και 4 δείπνα)
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν, σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αρχηγός-συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Εισιτήριο του Αλπικού τραίνου
  • Ποτά στα προσφερόμενα δείπνα
  • Φόροι ξενοδοχείων και check points: € 25/άτομο
  • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Επιβαρύνσεις καμπινών κατ΄ άτομο με επιστροφή (ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ) | 4κλινη εξωτερική € 35 | 3κλινη εξωτερική € 65 | 3κλινη εσωτερική € 35 | 2κλινη εξωτερική € 85 | 2κλινη εσωτερική € 65

Αναχώρηση
Δώρο
Πτήση
Ξενοδοχείο
Δίκλινο
Μονόκλινο
Παιδικό
 

Ατομικό ταξίδι ή Κρουαζιέρα

Κερδίστε χρόνο...

 

Αν δεν επιθυμείτε συμμετοχή σε οργανωμένη αναχώρηση, σημειώστε τις λεπτομέρειες για το ατομικό ή το γαμήλιο ταξίδι σας, και εμείς θα βρούμε τη καλύτερη προσφορά στην ελληνική αγορά από όλους τους συνεργάτες μας, χωρίς να χρειάζεται να σπαταλάτε χρόνο στην έρευνα αγοράς για τη καλύτερη πρόταση. Και μη ξεχνάτε πως με τη κράτησή σας στη groupsonline κερδίζετε τη μεταφορά από το χώρο σας προς το αεροδρόμιο με πολυτελές όχημα της εταιρείας μας (Mercedes Vito 2017)