10 ημέρες
Grousponline-Manessis Travel. Μη.τ.ε 0206E60000249

Πανόραμα Ουζμπεκιστάν

Τασκένδη, Χίβα, Μπουχαρά, Νουράτα/Φρούριο Μεγάλου Αλέξανδρου, Λίμνη Αϊνταρκούλ, Σαμαρκάνδη

 

Αποκλειστικά!!!

  1. Φολκλορικό δείπνο στη Μεντρέσα Allakulikhan με παραδοσιακά τραγούδια, μουσική και χορό
  2. Δείπνο με σόου επίδειξης ασιατικών ενδυμασιών και χορούς ντίσκο σε μεσαιωνική Μεντρέσα
  3. Επίσκεψη στο αναγνωρισμένο μουσείο παραδοσιακών ενδυμασιών
  4. Επίσκεψη σε εργαστήριο κατασκευής υφασμάτων από φύλλα και φλοιό δέντρων

 

1η μέρα: Αθήνα - Τασκένδη

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για Τασκένδη. Βραδινή άφιξη στην πόλη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση (δεν περιλαμβάνεται δείπνο).

 

2η μέρα: Τασκένδη, Ξενάγηση

Το μεσημέρι και μετά το γεύμα, θα περιηγηθούμε στην περιοχή γύρω από την πλατεία Ανεξαρτησίας, καθώς και στο παλιό τμήμα της πόλης, όπου θα δούμε το θρησκευτικό συγκρότημα του Khasti Imam, το μαυσωλείο του Kaffal Shashi, τον μεντρεσέ Barak Khan και τα ιστορικά μνημεία Kukeldash Madrassah και Abdulkasim Madrassah. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Τασκένδη, Ξενάγηση

Σήμερα το πρωί θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας στην Τασκένδη, με επίσκεψη στο κρατικό μουσείο εφαρμοσμένων τεχνών του Ουζμπεκιστάν, το τζαμί Μούι Μουμπάρακ - χώρο φύλαξης του κορανιού του χαλίφη Οσμάν με τα χρυσά μαλλιά του προφήτη Μωάμεθ - και θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στο κρατικό  Μουσείο Ιστορίας του Μεγάλου Αμίρ Τιμούρ. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε μία βόλτα στους Γιαπωνέζικους κήπους (πόλος έλξης για νεόνυμφα ζευγάρια) και θα έχουμε χρόνο ελεύθερο σε πολυκατάστημα της πόλης.

 

4η μέρα: Τασκένδη - Χίβα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Χίβα, την πιο καλοδιατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Κεντρικής Ασίας", το έβδομο θαύμα του κόσμου". Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα θαυμάσουμε το φρούριο με τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, τα πλακόστρωτα σοκάκια, τους μιναρέδες και τα δαντελωτά μωσαϊκά των αρχαίων τειχών. Στην παλιά πόλη και μέσα στην οχυρωμένη Ιτχάν Καλά, θα δούμε τον Μεντρεσέ (ιεροσπουδαστήριο) του Μεγάλου Βεζίρη Μοχάμεντ Αμίντ Χαντ, το μνημείο ανατολίτικης αρχιτεκτονικής Μιναρέ Κάλτα (κοντός μιναρές) κ.ά. Εντός του φρουρίου Αρκ Κούχνια θα δούμε το Τζαμί Τζαμά και τον Μεντρεσέ των Ρακχιμχάν. Θα ακολουθήσει φολκλορικό σόου και δείπνο στο μεσαιωνικό Allakullikhan Madrasah. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Χίβα - Mπουχαρά (450 χλμ.)

Πρωινή αναχώρηση για τη θρυλική Μπουχαρά. Διασχίζοντας την απόκοσμη έρημο Κιζίλ Κουμ και το εξωτικό τοπίο με τις καμήλες και τις παραδοσιακές γιούρτες των νομάδων στις όχθες του ποταμού Aμού Ντάρια (Ώξος), θα φθάσουμε στο "ανατολίτικο θαύμα", όπως αποκαλούν την Μπουχαρά, μία γοητευτική πόλη με πλινθόκτιστα τζαμιά, περίτεχνα διακοσμημένες ιερατικές σχολές, ψηλόλιγνους μιναρέδες, οχυρωματικά τείχη, παλάτια, τυρκουάζ τρούλους και γραφικές σκεπαστές αγορές με όλα τα χρώματα, τα αρώματα και τα προϊόντα της Ανατολής. Προβλεπόμενη άφιξη στις 17.00΄. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: Mπουχαρά, Ξενάγηση

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ολοήμερης ξενάγησης στην πόλη θα δούμε την "Ακρόπολη της Κιβωτού" (Ark Citadel), το τζαμί Μαγκόκι Ατάρι και τους μεντρεσέδες Κουκελντάς και Ναντίρ Ντεβάν Mπέγκι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Χαγάκα Ντιβάν Μπέγκι, που είναι από τα ωραιότερα πανδοχεία πάνω στον Δρόμο του Μεταξιού, το θερινό Παλάτι του Σιτόρα Χότζα, το τζαμί Μπολό Χάουζ και το Μαυσωλείο των Σαμανιδών. Δείπνο θα δοθεί παράλληλα με ένα σόου-επίδειξης ασιατικών φορεσιών και χορούς ντίσκο σε μεσαιωνική Μεντρέσα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: Mπουχαρά - Νουράτα/Φρούριο Μεγάλου Αλέξανδρου - Λίμνη Αϊνταρκούλ (Διαμονή σε γιούρτες)

Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το αρχαίο φρούριο του Μεγάλου Αλέξανδρου στη Νουράτα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη Αϊνταρκούλ, όπου θα έχετε την ευκαιρία να διανυκτερεύσετε σε γιούρτες, ακριβώς δίπλα από τη λίμνη, με όλες τις ανέσεις της σημερινής εποχής. Εκεί, θα μπορέσετε να κάνετε βόλτα με καμήλες και να απολαύσετε την εμπειρία με παραδοσιακό δείπνο περιμετρικά της εστίας.

 

7η μέρα: Αϊνταρκούλ - Μαθήματα μαγειρικής, Οινογευσία - Σαμαρκάνδη

Μετά το πρωινό στις γιούρτες, ακολουθεί στάση σε παραδοσιακό σπίτι, για να πάρετε μαθήματα τοπικής μαγειρικής και να γευθείτε το τοπικό πιλάφι (πλοφ). Ακολουθεί οινογευσία σε κοντινό οινοποιείο, που έχει σαρώσει τα πρώτα βραβεία σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Άφιξη στη θρυλική Σαμαρκάνδη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και πρωτεύουσα του Ταμερλάνου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

 

8η μέρα: Σαμαρκάνδη, Ξενάγηση, Ελ Μερός

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα επισκεφθούμε το μαυσωλείο Γκουρ Εμίρ, στο οποίο βρίσκεται ο τάφος του Ταμερλάνου, καθώς και την κεντρική πλατεία Ρεγκιστάν, όπου βρίσκονται οι τρεις πιο σημαντικοί μεντρεσέδες της πόλης: η Μεντρέσα-αστεροσκοπείο Ουλουγκπέκ, η Μεντρέσα Σερ Ντορ και το μεγαλύτερο τζαμί-Μεντρέσα Τίλα Κόρι. Συνεχίζουμε για την νεκρόπολη Σαχ-ι-Ζίντα με τις πανέμορφα διακοσμημένες προσόψεις και τους γαλάζιους τρούλους των είκοσι μαυσωλείων της. Ακολουθεί βόλτα στα γραφικά στενά της αγοράς και στο τέμενος Μπιμπί Χανούμ. Αποκλειστική επίσκεψη του μουσείου θεατρικών ιστορικών ενδυμασιών El Meros και εορταστικό δείπνο με μουσική ντίσκο. Διανυκτέρευση.

 

9η μέρα: Σαμαρκάνδη, Εργαστήριο κατασκευής υφασμάτων από φύλλα και φλοιό δέντρων - Υπερταχεία -  Τασκένδη - Πτήση για Αθήνα

Πρωινή επίσκεψη σε εργαστήριο κατασκευής υφασμάτων από φύλλα και φλοιό δέντρων και επίσκεψη σε βιοτεχνία κατασκευής μεταξένιων χαλιών. Η μεταφορά μας στην Τασκένδη, θα γίνει με τη νέα Υπερταχεία. Άφιξη αργά το απόγευμα στην Τασκένδη. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο μέχρι τη βραδινή μας μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

 

10η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

 

*Για έγκυρη κράτηση έως 30/12

 

Περιλαμβάνονται

• Αεροπορικά εισιτήρια με Turkish ή Aeroflot μέσω άλλης πόλης

• Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 3*+ (1 Διαν/ση σε παραδοσιακές γιούρτες)

• Ημιδιατροφή

• Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα

• Εσωτερική πτήση Τασκένδη-Χίβα

• Τοπικός έμπειρος ξεναγός

• Συνοδός από Ελλάδα

• Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Δεν Περιλαμβάνονται

• Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, εμπλουτισμένη ατομική ασφαλιστική κάλυψη: €690

• Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, τοπικοί φόροι (πληρώνονται μόνο τοπικά στον συνοδό σας):€85

 

Σημείωση

Το ταξίδι πραγματοποιείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον), το ταξίδι δεν ακυρώνεται και πραγματοποιείται με επιβάρυνση +€ 120/άτομο

Σε πολλές από τις περιοχές της χώρας εκτός της Τασκένδης δεν υπάρχουν κατηγορίες ξενοδοχείων αντίστοιχες με τα δικά μας ξενοδοχεία 4*. Η κοντινότερη σε αυτή κατηγορία είναι 3*+ που χρησιμοποιούμε και εμείς 

στις τιμές υπάρχει επιπλέον φόρος €690
Αναχώρηση
Δώρο
Πτήση
Ξενοδοχείο
Δίκλινο
Μονόκλινο
Παιδικό
 

Ατομικό ταξίδι ή Κρουαζιέρα

Κερδίστε χρόνο...

 

Αν δεν επιθυμείτε συμμετοχή σε οργανωμένη αναχώρηση, σημειώστε τις λεπτομέρειες για το ατομικό ή το γαμήλιο ταξίδι σας, και εμείς θα βρούμε τη καλύτερη προσφορά στην ελληνική αγορά από όλους τους συνεργάτες μας, χωρίς να χρειάζεται να σπαταλάτε χρόνο στην έρευνα αγοράς για τη καλύτερη πρόταση. Και μη ξεχνάτε πως με τη κράτησή σας στη groupsonline κερδίζετε τη μεταφορά από το χώρο σας προς το αεροδρόμιο με πολυτελές όχημα της εταιρείας μας (Mercedes Vito 2017)